Bayern má šancu získať 25. titul, proti bude Wolfsburg

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Arjen Robben
Zľava: Franck Ribéry a Arjen Robben oslavujú stý gól Holanďana v drese Bayernu. Foto: SITA/AP

BERLÍN 24. apríla (WEBNOVINY) – O držiteľovi trofeje pre víťaza najvyššej nemeckej futbalovej súťaže 2014/2015 sa môže rozhodnúť v predstihu už počas nadchádzajúceho víkendu. Líder poradia I. bundesligy Bayern Mníchov má päť kôl pred koncom ročníka dvanásťbodový náskok pred druhým VfL Wolfsburg.

Bavori v sobotňajšom stretnutí 30. kola od 18.30 h privítajú v Allianz Arene Herthu Berlín. Pokiaľ naplno zabodujú a „vlci“ v nedeľu o 17.30 h nedokážu zvíťaziť na ihrisku Borussie Mönchengladbach, bude sa Bayern radovať z rekordného 25. majstrovského primátu v najvyššej nemeckej súťaži a záverečné štyri zápasy odohrá bez tlaku.

Zverenci španielskeho trénera Pepa Guardiolu by takýto scenár určite privítali, keďže v tejto sezóne ešte stále bojujú na troch frontoch. V utorok 28. apríla na nich čaká Borussia Dortmund v semifinále Nemeckého pohára, v ktorom sa bavorský gigant usiluje o 18. prvenstvo. V ceste za šiestym triumfom v Lige majstrov stojí Mníchovčanom semifinálový súper FC Barcelona.

Štyridsaťštyriročný Guardiola teda stále má šancu napodobniť svojho predchodcu Juppa Heynckesa. Ten v ročníku 2012/2013 priviedol Bayern k premiérovému treble, práve po tomto úspechu ho nahradil Španiel. Aj s prácou Pepa Guardiolu panuje v metropole Bavorska spokojnosť. Predseda predstavenstva klubu Karl-Heinz Rummenigge už hovorí o predĺžení koučovho kontraktu, ktorý vyprší na konci budúcej sezóny. „Je vysoko pravdepodobné, že zostane naším kormidelníkom aj po roku 2016,“ uviedol Rummenigge pre štvrtkové vydanie nemeckého denníka Bild.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Karl-Heinz Rummenigge
Firmy a inštitúcie FC Bayern Mníchov