Muž lietal nad mestom Calgary, neuveríte v čom

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nebo nad Martinom zaplavili balóny, vytvorili reko
Pri príležitosti Dní mesta Martin zúčastnení vytvorili na Divadelnom námestí nový rekord v počte vypustených balónov. Podľa organizátorov vypustili k oblohe viac ako 2200 balónov. Martin, 15. jún 2012. Foto: SITA/Milo Fabian

BRATISLAVA 7. júla (WEBNOVINY) – Nad kanadským mestom Calgary lietal v nedeľu muž v kresle pripevnenom k zväzku veľkých farebných balónov. Išlo o reklamnú kampaň istého Dana Boriu, ktorý chcel na svojom nezvyčajnom lietajúcom prostriedku priletieť nad miestny štadión, kde sa práve konali preteky na vozoch, a skočiť s padákom dolu. Pre silný vietor sa mu ale kúsok nepodaril a neskôr ho zadržala polícia.

Boria ku plastovému kreslu za 20 kanadských dolárov (v prepočte približne 14 eur) pripevnil 110 balónov, ktoré naplnil héliom. Po odpútaní sa od zemského povrchu sa začal vznášať nad mestom, no vietor ho zaniesol ďalej, ako plánoval.

Video: Muž lietal nad mestom vďaka héliovým balónom

https://www.youtube.com/watch?v=RfRjz2fZNoU

„Bolo to úžasné. Bola to najzábavnejšia vec, akú som kedy urobil,“ popísal udalosť médiám. „Neviem určiť výšku, do ktorej som sa dostal. Pozeral som sa dolu cez oblaky na lietadlá,“ povedal tiež. Ako zároveň opísal, nad štadiónom sa mu nepodarilo preletieť, a tak sa odpútal z kresla a s padákom skočil dolu. Kreslo s balónmi sa neskôr zrútilo k zemi za mestom.

Boria si po pristátí na zem približne 1,5 kilometra od zamýšľaného cieľa zranil členok. Večer ho zatkla polícia a obvinila ho z prečinu ohrozovania života. „Takýto kúsok si vyžaduje povolenie leteckého úradu. V tomto prípade máme šťastie, že utrpel len malé zranenia,“ uviedol hovorca miestnej polície.

Boriu napokon v pondelok prepustili, pričom 13. júla sa má dostaviť pred súd. V súčasnosti mu hrozia aj ďalšie obvinenia leteckého úradu. „Predpokladal som, že budú trochu nahnevaní. Je to už horšie, ako som si myslel, že bude,“ priznal Boria médiám. Zároveň sa vyjadril, že ak veríte svojej spoločnosti, musíte riskovať.

Informácie pochádzajú z webovej stránky www.calgarysun.com a www.thestar.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať