Zomrel najstarší muž na svete, zlyhali mu obličky

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Sakari Momoi
Zomrel najstarší muž na svete, mal 112 rokov. Foto: SITA/AP

TOKIO 7. júla (WEBNOVINY) – Vo veku 112 zomrel Japonec Sakari Momoi, ktorý bol podľa Guinnessových svetových rekordov najstarším mužom na svete. Ako v utorok informovali japonské médiá, skonal v nedeľu na zlyhanie obličiek v tokijskej nemocnici.

Sakari Momoi sa narodil 5. februára 1903 v meste Minamisoma v prefektúre Fukušima a za najstaršieho muža na svete ho vyhlásili v auguste 2014. Bývalý učiteľ sa vo voľnom čase venoval kaligrafii a obľuboval čítanie. Za svoj dlhý život podľa vlastných slov vďačil zdravej strave a dostatku spánku. „Chcel by som žiť ešte tak dva roky,“ vyjadril sa pri preberaní plakety od Guinnessových svetových rekordov.

Meno jeho nástupcu síce zatiaľ oficiálne nepotvrdili, no mal by ním byť ďalší Japonec, Jasutaro Koide, ktorý sa narodil zhruba o mesiac neskôr ako Momoi. Najstarším žijúcim človekom na svete je v súčasnosti Američanka Susannah Mushatt Jones, ktorá v pondelok oslávila 116. narodeniny. Suverénne najstarším človekom histórie je Francúzka Jeanne Calment. Tá sa dožila 122 rokov a 164 dní. Mnoho ľudí síce mohlo žiť aj dlhšie, ale Calment je najstaršou, ktorá svoj vek vedela dokázať.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať