Bezdomovec valcuje internet, jeho príbeh dojal svet

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bezdomovec valcuje internet, jeho príbeh dojal svet
Foto: Youtube

SARASOTA 3. júla (WEBNOVINY) – Bezdomovec z Floridy bol v správnom čase na správnom mieste, keď si začiatkom týždňa sadol za klavír, aby vylúdil pár melódií. Jeho talent dostal ľudí do kolien a jeho príbeh sa začal šíriť internetom ako blesk.

Bezdomovec valcuje internet, jeho príbeh dojal svet
Foto: Facebook/Aurore

Donald Gould, ktorý žije v uliciach Floridy už niekoľko rokov, sa rozhodol na jednom zo starých klavírov, ktoré v rámci projektu Sarasota Keys Piano Project zdobia chodníky známych ulíc, zahrať pieseň Come Sail Away.

„Išli sme okolo, keď sme ho počuli hrať. Bol fenomenálny,“ uviedla okoloidúca Aurore Henry. Tej sa hudba natoľko páčila, že si 51-ročného muža nahrala na mobil a video zverejnila na internete. Tam sa postaralo o hotovú senzáciu – za tri dni si ho pozrelo takmer päť miliónov divákov. „Netušila som, že sa z toho stane taká veľká vec,“ dodala Američanka, ktorá bezdomovcovi takto zmenila život.

Médiá začali okamžite pátrať po totožnosti nadaného bezdomovca a jeho príbeh sa začal šíriť nielen na sociálnych sieťach. Bezdomovec priznal, že na klarinet aj na klavír hrá už od detstva. Po vojenskej službe sa zapísal na univerzitu a chcel sa stať učiteľom hudby. Donald však nemal dosť financií na štúdium, a tak univerzitu po troch semestroch ukončil.

Neskôr si založil rodinu a ťažko pracoval, aby ju uživil. V roku 1998 prišla zdrvujúca správa – jeho manželka nečakane zomrela. „Prikázali mi sadnúť si a povedali, čo sa stalo. Vôbec som to nedokázal spracovať,“ uviedol bezdomovec. Muž si začal depresiu liečiť liekmi a drogami, a tak mu úrady odobrali aj jeho trojročného syna. Odvtedy sa prediera životom, ako vie.

Autorka videa na Henryho na ulici tento týždeň narazila opäť. Keď mu povedala, aký úspech zožalo jeho video, bezdomovec neskrýval dojatie. Vďaka medializácii príbehu dostal ponuku hrať v na klavíri v miestnej reštaurácii Surf Shack.

„Dúfam, že Gouldov príbeh vrhne dobré svetlo na komunitu bezdomovcov, že ich ukáže v ľudskom svetle. Je dôležité ukázať, že ľudia na ulici potrebujú v živote cieľ a pocit, že niekam patria. A presne to teraz Donald dostáva,“ dodala Aurore pre televíziu ABC.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať