Vydražili dom, v ktorom vyrastal Paul McCartney

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Britský hudobník Paul McCartney.
Britský hudobník Paul McCartney. Foto: SITA/ AP

BRATISLAVA 27. februára (WEBNOVINY) – Dom, v ktorom vyrastal britský hudobník Paul McCartney, vydražili vo štvrtok za 150-tisíc libier (v prepočte približne 205-tisíc eur). Novým majiteľom dvojpodlažnej stavby nachádzajúcej sa v meste Liverpool sa stal nemenovaný kupec. Za budovu, ktorá má tri spálne, zaplatil o 50-tisíc libier viac, ako bola očakávaná suma.

McCartney sa s rodičmi do príbytku na Western Avenue 72 nasťahoval v roku 1947, keď mal štyri roky. Rodina v dome bývala šesť rokov a samotný 72-ročný hudobník ho označil za prvé bydlisko, na ktoré sa pamätá. Na štvrtkovej dražbe sa ho podarilo predať za šesť minút. Nešlo pritom o prvú dražbu domu, v ktorom vyrastal niektorý z členov The Beatles. Príbytok, v ktorom žil George Harrison, vydražili vlani za 156-tisíc libier, približne trojnásobok tejto sumy zaplatil v roku 2013 nový majiteľ za dom, kde žil John Lennon.

Video: Paul McCartney – Queenie Eye

Paul McCartney

je jedným z najslávnejších hudobníkov všetkých čias. V rokoch 1960 až 1970 bol členom The Beatles. Slávna štvorka, ako kapelu prezývajú, vo Veľkej Británii nahrala a vydala dvanásť štúdiových albumov. Po jej rozpade pôsobil do roku 1981 v skupine Wings, v ktorej hrala aj jeho už zosnulá manželka Linda McCartney. Je tiež členom dua The Fireman, s ktorým vydal tri albumy. McCartney má na konte 16 sólových štúdioviek. Dva razy ho uviedli do Rock’n’rollovej siene slávy, v roku 1988 ako člena The Beatles a o jedenásť rokov neskôr aj ako sólového umelca.

Informácie pochádzajú z webových stránok www.theguardian.com, www.liverpoolecho.co.uk a archívu agentúry SITA.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe George HarrisonJohn LennonPaul McCartney