Policajti prekvapili vodičov, namiesto pokút rozdávali dary

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Auto pokuta rychlost cestny pirat tachometer
Foto: ilustračné, Thinkstock

Pohľad na policajtov, ktorí signalizujú odstavenie auta na krajnici, nepoteší žiadneho vodiča. Polícia v americkom Lowelli, štát Michigan, sa to však rozhodli zmeniť. V rámci výnimočnej akcie, ktorej cieľom bolo okrem iného zvrátiť negatívne vnímanie polície, muži zákona nedávno namiesto pokút občanom rozdávali hodnotné dary, ktoré si vodiči priali nájsť pod stromčekom.

Magickí škriatkovia v policajnej unifome

Vianoce and darcek
Foto: goodlifezen.com

Unikátne video z akcie, ktorá vznikla v spolupráci s televíznou spoločnosťou UPTV v rámci programu Uplift Someone Christmas, bolo zverejnené uplynulý týždeň a mnohých divákov dojalo k slzám. Policajti v rámci akcie zastavili 50 motoristov, ktorí sa dopustili miernych dopravných prehreškov. Vybavení skrytou kamerou sa vodičov popri overovaní dokladov pýtali, čo si ich deti, partneri alebo oni sami želajú na Vianoce. Predmety, ktoré vodiči vymenovali, im následne do niekoľkých minút podali v darčekovom balení cez okno auta alebo vložili do kufra.

Šokovaní vodiči sa nestačili čudovať, ako to dokázali, video však odhalilo, ako zohraní tím policajtov dary bleskovo po vyslovení nakupoval a tajne dovážal na miesto odstavenia. Šťastní vodiči si tak namiesto pokút odnášali dary ako hernú konzolu Xbox, HD televíziu, Lego či hračky pre deti. Mnohé z darov pritom patrili k takým, ktoré by si vodiči sami nemohli dovoliť kúpiť. Na otázku, ako sa im tento rýchly trik podaril, policajt jednému z vodičov s úsmevom odpovedal: „Máme vysielačky, sane a magických škriatkov.“

Náhlenie sa nevypláca

Policajti prekvapili vodičov, namiesto pokút rozdávali dary
Foto: Youtube

„Policajti robia omnoho viac, ako len udeľujú pokuty a zatvárajú zlých ľudí do väzenia. Sme ľudia ako všetci ostatní,“ uviedol policajt Scot VanSolkema,ktorý sa s radosťou zúčastnil na výnimočnej akcii. Za dary, ktoré vodiči dostali, zaplatila televízna spoločnosť. Jej viceprezidentka Lori Hall uviedla, že video je súčasťou kampane Uplift Someone, ktorá sa snaží ľudí podnietiť k tomu, aby nezištne konali dobro.

Policajti neskôr prezradili, že nie všetci vodiči reagovali pozitívne. Niektorí sa odmietli zapojiť do priateľskej konverzácie a dostať od nich odpoveď na to, čo by si želali na Vianoce, bolo občas nesplniteľnou úlohou. Približne každý tretí vodič tak odišiel ešte pred tým, než policajti stihli priniesť darček. Odmenou im tak bolo aspoň odpustenie pokuty.

„Hoci nepodporujeme drobné dopravné priestupky, pre policajné oddelenie je dôležité, aby si našlo čas a ukázalo ľuďom, ako veľmi nám na nich záleží,“ dodali policajti v závere videa.

www.cbc.ca

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať