Starček vydržal žiť bez milovanej manželky len deň

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Manželia Joe a Helen Auerovci. Foto: telegraph.co.uk

BRATISLAVA 23. októbra (WEBNOVINY) – Storočný Američan Joe Auer zomrel 28 hodín po tom, ako naposledy vydýchla jeho milovaná manželka Helen. Tá skonala 15. októbra v Cincinnati vo veku 94 rokov. Informoval o tom miestny denník The Cincinnati Enquirer.

Ako uviedli deti páru, ich rodičia boli nerozluční, vedeli preto, že jeden bez druhého vydržia maximálne jeden deň. V noc, keď zomrela Helen, prišiel vraj Joe k nej do izby, pobozkal ju a pošepkal, aby si ho zavolala k sebe. Jeho prianie sa splnilo a za manželkou sa vybral o niekoľko hodín neskôr.

Dvojica sa zoznámila v kostole a zosobášili sa v roku 1941. Mali desať detí, z ktorých dnes žije už iba deväť, 16 vnúčat, 29 pravnúčat a jedno prapravnúča. Prežili spolu Veľkú hospodársku krízu a na čas ich odlúčila druhá svetová vojna, pretože Joe musel odísť bojovať do Európy. V tomto období mu vraj veľmi pomáhala fotografia jeho vyvolenej a ich dvoch detí. Neustále ju nosil pri sebe a znamenala preňho tak veľa, že ju do smrti nevybral z peňaženky.

Foto: telegraph.co.uk

„Boli to jednoduchí a skromní ľudia. Nechceli nič a dostalo sa im všetkého,“ povedal ich syn Jerry. „Mama milovala rodinu a priateľov. Rada sa starala o rodinu. Otecko považoval nás deti za dar od Boha, čo bola preňho veľká zodpovednosť. Učil nás, aby sme slúžili Bohu a aby sme sa starali o Zem. Ešte aj v deň svojej smrti recykloval,“ dodala dcéra Mary Jo Reiners. Ďalší potomkovia sa zhodli, že manželstvo ich rodičov môže byť pre mnohých vzorom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia