Fotka, ktorú našli po útokoch na Dvojičky, má majiteľa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Fotka
Američanka Elizabeth Stringer Keefe každý rok zverejňovala na sociálnych sieťach túto fotografiu, ktorá sa našla po útokoch z 11. septembra v troskách Svetového obchodného centra. Foto: facebook.com/elizabeth.s.keefe

BRATISLAVA 15. septembra (WEBNOVINY) – Svadobná fotografia, ktorú našli v troskách Svetového obchodného centra po teroristických útokoch 11. septembra 2001 v New Yorku, našla po 13 rokoch svojho majiteľa.

Stalo sa tak po tom, ako Američanka Elizabeth Stringer Keefe snímku zverejnila na sociálnych sieťach. Hoci tak robila na každé výročie útokov, dúfajúc, že niekto rozpozná osoby na fotografii, majiteľa sa podarilo nájsť až minulý týždeň.

Obrazom: Američania spomínali na tragické udalosti z 11. septembra

Na výzvu Keefe zareagoval v piatok 12. septembra Fred Mahe, ktorý bol jedným z hosťov svadby a na fotografii tiež pózuje. Ako vysvetlil, snímka je zo sobáša jeho priateľov Christine a Christiana Loredo, ktorý sa konal pár mesiacov pred útokmi.

Obrazom: Ako 11. september zmenil New York

Fotografiu mal zavesenú na stene svojej kancelárie na 77. poschodí jednej zo zrútených budov. V deň útokov nebol v práci. „Je skvelé vedieť, že existujú ľudia, ktorí majú starosť o cudzích ľudí. Dáva mi to dôveru v ľudstvo,“ povedala pre televíziu ABC teraz už 13 rokov vydatá Christine Loredo. Fotografiu má Keefe odovzdať Maheovi v pondelok. „Umožnili nám to práve ľudia z online komunity. Malé láskavé činy môžu mať veľký dopad,“ povedala profesorka pre portál Today.com

Video: Tragické udalosti z 11. septembra 2001

Informácie pochádzajú z webových stránok www.people.com a www.today.com.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie WTC Svetové obchodné centrum