Zahynul najvyšší pes sveta, denne zhltol kilogram granúl

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zahynul najvyšší pes na svete, denne zhltol 15 kg granúl
Foto: SITA/AP

Najvyšší pes na svete, nemecká doga Zeus, zahynul prirodzenou smrťou krátko pred svojimi šiestymi narodeninami. Obrí pes, ktorý patril manželom Denise a Kevinovi Doorlagovcom z amerického Otsega, štát Michigan, meral neuveriteľných 1,118 metra a ľudia si ho často plietli s poníkom.

Zahynul najvyšší pes na svete, denne zhltol 15 kg granúl
Foto: SITA/AP

„Bude nám veľmi chýbať. Ľudia sa nás zvykli pýtať: ´Máte pre toho koňa aj sedlo?´ alebo ´Je to pes alebo poník?´. Bolo to veľmi zábavné,“ spomínajú majitelia.

Do Guinnessovej knihy rekordov sa Zeus ako najvyšší žijúci pes na svete zapísal v roku 2012, kedy si zároveň vyslúžil aj zápis najvyššieho psa v dejinách.

Päťročná doga vážila 77,5 kg a denne skonzumovala približne 12 misiek potravy. Jedno 15-kilogramové balenie granúl jej vydržalo necelé dva týždne.

Keď sa Zeus postavil na zadné nohy, bol vysoký takmer 2,6 metra a poľahky sa vedel napiť aj z kohútika v kuchynskom drese.

Nemecká doga, ktorá s manželmi rada spávala v posteli, veľmi dobre vychádzala s ostatnými zvieratami aj ľuďmi. Zo Zeusa sa stal terapeutický pes, ktorý často navštevoval školy a nemocnice v okolí Otsega.

„Budú mi chýbať tie šťastné výrazy na tvárach ľudí, keď uvideli Zeusa. Nikdy na neho nezabudnem, bol to úžasný pes,“ dodal Kevin Doorlag.

www.mlive.com

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať