Rakúsky lekár bude ordinovať priamo na čerpacej stanici

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Lekár
Foto: www.google.plus.com

Zákazníci benzínovej pumpy vo Viedni si okrem plnej nádrže čoskoro budú môcť odniesť aj recept na riešenie zdravotných problémov. Rakúsky doktor Dieter Zankl sa na čerpacej stanici ENI rozhodol otvoriť prvú „drive-in“ ordináciu v krajine.

Benzin
Foto: SITA/AP

Do ambulancie, ktorá dostala názov „Dr.ive – in“, pozýva doktor pacientov slovami: „Návšteva u lekára – taká rýchla a jednoduchá, ako natankovať plnú nádrž.“ Zankl tvrdí, že sa takto chce prispôsobiť rýchlemu a hektickému tempu života pacientov.

V ordinácii na ploche osem metrov štvorcových plánuje diagnostikovať choroby, predpisovať lieky a vypisovať výmenné lístky potrebné k návšteve špecialistov. Aby vyhovel potrebám časovo vyťažených ľudí, bude mať otvorené od 6. do 22. hodiny a pacientov bude prijímať bez predchádzajúceho objednania. Za ošetrenie si lekár plánuje účtovať fixnú sumu 50 eur za každých 15 minút.

Viedenská lekárska komora sa na nový koncept starostlivosti o pacientov pozerá skepticky. „Pôsobí to ako reklamný trik, budeme preto túto novú ordinácii na čerpacej stanici starostlivo sledovať,“ uviedol zástupca komory Norbert Jachimowicz.

Lekar,chripka
Foto: SITA/Diana Černáková

Problematická je vraj predovšetkým veľkosť plánovanej ordinácie. „Tá ponúka v porovnaní s inými ordináciami veľmi obmedzené možnosti diagnostiky. Je otázne, nakoľko je možné v takto obmedzenom priestore vykonať seriózne lekárske vyšetrenie,“ dodal.

Zankl otvorí svoju ordináciu na čerpacej stanici 1. mája. Následne spustí trojmesačnú testovaciu fázu prevádzky ordinácie. V prípade úspechu bude lekár uvažovať o rozšírení svojich služieb aj na ďalších filiálkach.

www.kronehit.at

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať