Prečo je dobré pridávať do práčky ocot? Tu je odpoveď!

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Prečo je dobré pridávať do práčky ocot? Tu je odpoveď!
Používate do práčky ocot aj vy? Foto: pinterest.com

BRATISLAVA 17. mája (WEBNOVINY) – Pranie bielizne je niekedy nuda, vyčerpávajúce a niektoré škvrny jednoducho nezmiznú. Navyše je celkom ťažké nájsť ideálny prací prostriedok. No len jedna zložka môže vyriešiť všetky problémy. Ušetríte nervy, peniaze a úsilie na niečo iné. Stačí pridať trochu octu do vašej práčky.

Máte aj vy skúsenosti s octom v práčke? Dokáže nám pomôcť aj v situáciách, kedy drahé prostriedky, či prášky na pranie nezaberajú. Všetko, čo musíte urobiť, je len pridať ocot do bubna práčky.

Deväť dôvodov, prečo používať ocot pri praní bielizne:

1. Nalejte pol šálky octu na odev ešte predtým, ako ho dáte do práčky. Ocot zvyšuje silu vášho pracieho prášku, chráni farbu oblečenia a znižuje všetky zvyšky mydla po umytí.

2. Môžete tiež použiť trochu octu namiesto aviváže. Nalejte ju do určeného priestoru práčky. Ocot poskytuje rovnaký efekt. Jediný rozdiel je, že bielizeň je mäkšia a nepoškodzuje životné prostredie.

3. Ocot odstraňuje škvrny od dezodorantu a potu z vašich bielych šiat.

4. Pracie prášky môžu zanechať zvyšky na oblečení po vypraní a vašej pokožke sa to nebude páčiť. Pridajte pol šálky octu, aby ste tomu zabránili.

5. Verte tomu alebo nie, ocot neutralizuje nepríjemné pachy. Nechcete, aby vaša bielizeň páchla napríklad po cigaretovom dyme, však? Aj toto vyrieši obyčajný ocot.

6. Namočte svoje špinavé prádlo v octovom roztoku. Skombinujte horúcu vodu a pol šálky octu. Nechajte svoju bielizeň namočenú cez noc a umyte je ako obvykle.

7. Je možné odstrániť páperie a zvieracie chlpy z niektorých látok. Aj toto ocot urobí za vás. Môžete si všimnúť, aké je vaše suché oblečenie čisté a nemá žiadne vlasy, či chlpy prilepené.

8. Pridajte 6 polievkových lyžíc octu do ručného prania a nechajte vsiaknuť po dobu pol hodiny. Rovnaká metóda môže byť použitá pri praní spodnej bielizne a plaviek.

9. Pomocou octu vyčistíte a odstránite vodný kameň v práčke. Navyše to môžete urobiť bez použitia chemikálie.

Prečo je dobré pridávať do práčky ocot? Tu je odpoveď!
Foto: pinterest.com
Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Firmy a inštitúcie WBN