Kanaďan zabudol svoju identitu, spomenul si po 30 rokoch

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Smútok
Foto: SITA/AP

Ottawa 12. februára (WebNoviny.sk) – Kanaďan Edgar Latulip, ktorý sa stratil pred tridsiatimi rokmi, si náhle spomenul na svoju identitu a onedlho sa stretne so svojou rodinou. S odvolaním sa na kanadské médiá o tom dnes informovala spravodajská stanica BBC.

Latulip bol nezvestným od svojich 21 rokov, kedy odišiel autobusom z domova pre osoby so zdravotným postihnutím ležiacom v kanadskej provincii Ontario. Mladík onedlho na to utrpel poranenie hlavy a polícia sa domnieva, že práve ono mu spôsobilo stratu pamäte.

Kanaďan žil následne desiatky rokov v meste St. Catharines pod iným menom, dokým sa mu náhle nevybavili spomienky z minulosti. O tých následne povedal sociálnemu pracovníkovi, ktorý meno Latulip preveril a zistil, že polícia naozaj pátrala po takejto nezvestnej osobe. Totožnosť následne potvrdil aj test DNA.

„Som policajtom už 18 rokov a takéto niečo som už videl v televízii, nikdy som však nebol toho súčasťou,“ povedal policajný strážnik Philip Gavin. Veľmi zaskočená bola touto správou aj Latulipova matka Sylvia Wilsonová. Edgar Latulip je jej nastraším synom a podľa svojich slov s ním mala zložitý vzťah. Dodala však, že by ho veľmi rada videla a pomohla mu, ako len bude môcť.

Latulip je podľa policajnej databázy hľadaných osôb v Severnej Amerike mentalitou na úrovni 12-ročného dieťaťa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia