IBM Cloud urýchľuje rast firiem v Európe

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
IBM
Foto: IBM

BRATISLAVA 6. júla (WBN/PR) – Rýchlo sa rozvíjajúce firmy a start upy pôsobiace v krajinách strednej a východnej Európy sa stále viac spoliehajú na spoločnosť IBM pri prijatí cloudu slúžiaceho na poskytovanie inovatívnych služieb. Výdavky na cloudové služby, zahŕňajúce služby verejného, privátneho a hybridného cloudu, sú v krajinách strednej a východnej Európy na vzostupe a rastú oveľa rýchlejšie ako dodávky tradičných technológií.

V dôsledku stále častejšej integrácie externých a interných zdrojov sa hybridný cloud na jednej strane stáva stále častejšou voľbou pre užívateľov, keďže rieši legislatívne prekážky v oblasti ochrany osobných údajov a poskytuje im väčšiu flexibilitu a umožňuje rýchlejší vstup na trh s novými produktmi a službami.

V poslednom období sa mnohé organizácie a firmy z krajín strednej a východnej Európy, stali zákazníkmi IBM Cloudu, vďaka čomu získali nástroje a schopnosti potrebné na rozširovanie svojho podnikania, ktoré im umožnia vstúpiť na nové trhy.

Zákazníkom IBM Cloudu je napríklad poľská spoločnosť CI Games, producent počítačových hier a interaktívnej zábavy, pôsobiaca na trhoch v 40 krajinách celého sveta. Spoločnosť CI Games premigrovala svoje herné služby do IBM SoftLayeru a pomocou IBM Cloudu zlepšila služby svojim zákazníkom, zredukovala IT náklady, zvýšila dostupnosť svojich služieb a zrýchlila schopnosť vyvíjať nové počítačové hry.

Rýchlo rastúci poľský start up Telemedi.co používa IBM Cloud ako bezpečnú platformu na ukladanie dát, ktorá zároveň umožňuje pacientom konzultácie s lekármi online alebo prostredníctvom mobilných prístrojov. Pomocou platformy IBM Bluemix a cloudových služieb SoftLayeru start up Telemedi.co dosiahol väčšiu škálovateľnosť a spoľahlivosť svojej platformy, ako aj 20 percentné zvýšenie spokojnosti svojich zákazníkov.

V Českej republike sa spoločnosť Kodárna spolieha na cloudové služby IBM pri vývoji svojej video aplikácie „Tichá linka“, ktorá sprostredkuje sluchovo postihnutým užívateľom online prepis hovorenej reči do znakové jazyka a online tlmočenie znakového jazyka do hovorenej reči. Vďaka využívaniu IBM Bluemix platformy a cloudových služieb spoločnosti IBM dosiahla spoločnosť Kodárna za posledný rok 30 percentný nárast svojich služieb.

Ruský výrobca navigácií spoločnosť Navigine sa spoľahol na IBM cloudové služby pri rozvíjaní svojej špeciálnej navigačnej platformy určenej pre hasičský zbor. Pokročilá navigácia monitorujúca budovy so slabým GPS pokrytím umožňuje ich bezproblémovú ochranu pred možnými požiarmi.

Prvý súkromný slovinský akcelerátor, Acceleration Business City (ABC) si zvolil IBM cloud ako svoju hlavnú platformu, ktorá slúži študentom, výskumným pracovníkom a podnikateľom ako miesto, kde môžu získať expertné znalosti a kontakty potrebné na rozvoj svojho podnikania a tvorbu podnikateľskej stratégie.

O IBM

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje klientom svoje služby už viac ako 100 rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách, pričom neustále rozširuje svoje geografické pokrytie, a zamestnáva vyše 430 tisíc zamestnancov. Poslaním spoločnosti IBM je pomocou integrovaných, flexibilných a efektívnych riešení pomáhať svojim zákazníkom redukovať náklady a zvýšiť tak ich konkurencieschopnosť na trhu. Na Slovensku spoločnosť IBM aktívne pôsobí od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko s.r.o. bola založená 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč. Hlavné sídlo IBM Slovensko sa nachádza v Bratislave s pobočkami v Banskej Bystrici a Košiciach.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie IBM