Výstava v Galérii SPP: MULTIPOINT

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: SPP

BRATISLAVA 17. septembra (WBN/PR) – Diela slovenských aj zahraničných umelcov, ktoré vznikli počas tvorivého umeleckého sympózia MULTIPOINT v Nitre, predstavia zajtra v Galérii SPP. Výstava potrvá do konca októbra 2014.

MULTIPOINT je medzinárodné maliarske sympózium, ktoré sa koná každoročne v júli od roku 2009 v ateliéroch umeleckej školy ARS STUDIO v Nitre. Doteraz sa na sympóziu zúčastnilo 58 umelcov z 30 krajín. Názov MULTIPOINT vychádza práve z pomyselného stretu rozmanitých kultúr a prístupov k maľbe – ponúka teda od klasických, cez viac konceptuálne až po experimentálne diela.

Hlavnou náplňou sympózia je sprostredkovať umelcom konfrontáciu s inými tvorcami, priniesť osvieženie do každodenného tvorivého pracovného života, možnosť uvedomiť si iné výtvarné postupy, techniky či cesty a vďaka tomu aplikovať nové prístupy na vlastnú tvorbu. Tým, že sympózium MULTIPOINT je časovo obmedzené na 10 dní, pracujú umelci rýchlejším spôsobom, ako sú bežne zvyknutí. Preto nie všetky vytvorené obrazy sú vždy typickými zástupcami ich doterajšej tvorby, ale v niektorých prípadoch ide skôr o skice, ktoré môžu byť kvalitatívne výborným výstupom pre ďalšiu tvorbu,“ priblížila podstatu výstavy jej kurátorka Nora Šulíková.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie SPP Slovenský plynárenský priemysel