Tinkoff predstavil zostavu na Tour, tím potiahne aj Sagan

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peter Sagan
Peter Sagan v cieli tretej etapy pretekov Okolo Švajčiarska. Rheinfelden, 13. jún 2016. Foto: SITA/AP

MOSKVA 28. júna (WebNoviny.sk) – Tinkoff ako posledný z osemnástich tímov WorldTour pozvaných na cyklistické preteky Tour de France (2. – 24. júla) oznámil nomináciu.

V deväťčlennej zostave nechýbajú najväčšie hviezdy – prví dvaja jazdci v rebríčku WT úradujúci slovenský majster sveta Peter Sagan a španielsky vrchársky špecialista a sedemnásobný víťaz GrandTour Alberto Contador. Zostávajúcimi siedmimi cyklistami sú Rafal Majka, Roman Kreuziger, Matteo Tosatto, Michael Valgren, Robert Kišerlovski, Maciej Bodnar a Oscar Gatto.

„Na Tour de France budeme mať dvoch lídrov – Contador pôjde na celkovú klasifikáciu a Sagan na šprinty. Contadora budú v kopcoch podporovať Majka, Kreuziger, Kišerlovski a Tosatto, kľúčovým mužom pre Sagana bude Gatto. Bodnara a Valgrena využijeme v rovinatých etapách na pomoc obom lídrom. Bodnar navyše dostane šancu na úspech v individuálnej časovke,“ uviedol majiteľ tímu Tinkoff Oleg Tiňkov počas prezentácie zostavy.

Contador vyhral Tour dvakrát

Tridsaťtriročný Contador v tejto sezóne triumfoval na pretekoch Okolo Baskicka, po ktorých sa rozhodol, že budúci rok ešte bude pokračovať v kariére. Okrem toho bol celkovo druhý na Okolo Katalánska a Paríž-Nice. Tretie miesto obsadil na úvodnom podujatí sezóny Okolo Algarve. V generálke na Tour de France Critérium du Dauphiné skončil piaty. Na konte má tri etapové víťazstvá. Contador je dvojnásobným víťazom Tour, tešil sa v rokoch 2007 a 2009.

„Bude to dôležitá Tour de France pre nás všetkých. Budeme chcieť na nej ukázať vďaku nášmu majiteľovi Olegovi Tiňkovovi, že nás podporoval dlhé roky. Som výnimočne motivovaný na tieto preteky, počas sezóny sme tvrdo pracovali ohľadom Tour de France. Dúfame, že všetko vyjde tak, ako si želáme,“ cituje Contadora oficiálna stránka Tinkoffu.

Peter Sagan odštartoval tento rok v Argentíne na pretekoch Tour de San Luis, prvé víťazstvo prišlo koncom marca na klasike Gent-Wevelgem. O týždeň na to ovládol svoj prvý monument v kariére Okolo Flámska a na Paríž-Roubaix bol jedenásty. Potom zbieral etapové víťazstvá na Okolo Kalifornie (2x) a Okolo Švajčiarska (2x).

Sagan môže získať piaty zelený dres v rade

V nedeľu na majstrovstvách SR skončil na druhom mieste za bratom Jurajom. Peter Sagan sa na Tour de France bude pokúšať o zisk piateho zeleného dresu po sebe, v tejto sezóne vyhral bodovaciu súťaž na Tirreno-Adriatico a v Kalifornii. Dvadsaťšesťročný Žilinčan bude jediným slovenským cyklistom na najslávnejších pretekoch sveta v roku 2016.

„Tour de France je jedným z vrcholov mojej sezóny. Verím, že v porovnaní s vlaňajškom dosiahnem etapové víťazstvo. Nemám špeciálne vybraný deň, v ktorom by som mohol uspieť, ale som presvedčený, že tohtoročná trasa ponúka etapy, ktoré vyhovujú môjmu jazdeckému štýlu. Samozrejme, zisk zeleného dresu je veľkou výzvou. Chladné a ťažké etapy vo Švajčiarsku ma poznačili, národné majstrovstvá tiež neboli jednoduché. Celý náš tím má veľké ambície, som si istý, že Alberto bude úspešný. Keď budem môcť, budem tam pre neho, aby som mu pomohol,“ dodal Peter Sagan pre tinkoffteam.com.

V drese Tinkoffu sa na Tour de France predstavia tri majstrovské dresy. Dúhové tričko úradujúceho majstra sveta (Peter Sagan), tričko českého šampióna (Kreuziger) a tričko poľského šampióna (Majka). Poľský majstrovský dres bude mať na sebe aj Bodnar, ale len v individuálnej časovke.

Nominácia tímu Tinkoff na prestížne cyklistické preteky Tour de France, ktoré sa uskutočnia v júli 2016 vo Francúzsku:

Alberto Contador (Šp.), Peter Sagan (SR), Rafal Majka (Poľ.), Roman Kreuziger (ČR), Robert Kiserlovski (Chor.), Maciej Bodnar (Poľ.), Oscar Gatto (Tal.), Matteo Tosatto (Tal.), Michael Valgren (Dán.)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Alberto ContadorMaciej BodnarOleg TiňkovPeter SaganRafal MajkaRoman Kreuziger
Firmy a inštitúcie Tinkoff-Saxo