Kližan uhral v druhom kole set, Djokovič mu vyjadril uznanie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan absolvoval premiérový vzájomný duel so svetovou jednotkou Novakom Djokovičom. Foto: SITA/AP

MIAMI 29. marca (WEBNOVINY) – Martin Kližan sa otriasol z inkasovaného „kanára“ a vyhral druhý set nad svetovou jednotkou Novakom Djokovičom, ale slovenský tenista napokon prehral v sobotnom stretnutí 2. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour Masters 1000 Miami Open v americkom Miami na Floride s favorizovaným Srbom 0:6, 7:5, 1:6. Premiérový vzájomný duel 25-ročného Bratislavčana a Belehradčana staršieho o dva roky trval 117 minút.

„Martinovi patrí uznanie za bojovnosť, svojou hrou ma nútil spraviť ‚úder navyše‘. V druhom sete to bolo o niečom úplne inom než v prvom. V takýchto situáciách som sa však ocitol mnohokrát v kariére, takže vďaka nadobudnutým skúsenostiam som našiel východisko. Bol som frustrovaný, o tom niet pochýb, ale každý športovec prechádza vzostupmi, pádmi a rôznymi emóciami v zápase ako bol tento. Je dôležité zachovať sebadôveru a pokoj,“ uviedol Djokovič na oficiálnom webe ATP.

Video: Najkrajšie momenty zo zápasu

https://www.youtube.com/watch?v=8aWXm6QAKso

Výsledok sobotňajšieho stretnutia 2. kola dvojhry na tenisovom turnaji ATP World Tour Masters 1000 Miami Open v americkom Miami na Floride:

Novak Djokovič (Srb.-1) – Martin Kližan (SR) 6:0, 5:7, 6:1 za 117 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Martin KližanNovak Djokovič