Turnaj žien v mexickom Acapulcu má prekvapujúcu víťazku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Bacsinszká získala titul na okruhu WTA po vyše 5 rokoch
Švajčiarska tenistka Timea Bacsinszká získala na okruhu WTA svoj prvý titul po vyše piatich rokoch. Foto: SITA/AP

ACAPULCO 1. marca (WEBNOVINY) – Tenisový turnaj žien v mexickom Acapulcu má prekvapujúcu víťazku – Timeu Bacsinszkú. Dvadsaťpäťročná Švajčiarka s maďarskými koreňmi zdolala vo finále podujatia Abierto Mexicano TELCEL Francúzku Caroline Garciovú za 66 minút 6:3, 6:0. Turnajová päťka Bacsinszká od stavu 4:3 v prvom sete úplne ovládla dianie a súperke nasadenej ako tretej už nepustila ani gem.

Bacsinszká sa dočkala turnajového titulu vo dvojhre po vyše 5 rokoch, v októbri 2009 sa tešila v Luxemburgu. Bacsinszkú trápila v sezónach 2010 – 2013 séria rôznych zranení a niekdajší veľký talent svetového tenisu padol v apríli 2012 až na 578. priečku v rebríčku WTA.

Potom sa Švajčiarka postupne pozviechala a po triumfe v Acapulcu by jej mala patriť 31. pozícia. Štvorhra v Acapulcu sa stala korisťou Španielok. Turnajové dvojky Lara Arruabarrenová, María-Teresa Torróová-Florová zdolali vo finále jednotky žrebu z Česka Andreu Hlaváčkovú a Luciu Hradeckú 7:6 (2), 5:7, 13:11 (zápasový tajbrejk).

Výsledky finálových stretnutí na tenisovom turnaji WTA International Abierto Mexicano Telcel v mexickom Acapulcu:
Dvojhra – finále:

Timea Bacsinszká (Švaj.-5) – Caroline Garciová (Fr.-3) 6:3, 6:0

Štvorhra – finále:

Lara Arruabarrenová, María-Teresa Torróová-Florová (Šp.-2) – Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká (ČR-1) 7:6 (2), 5:7, 13:11 (zápasový tajbrejk)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Andrea HlaváčkováCaroline GarciováLucie HradeckáTimea Bacsinszká