Ferrer pokoril Nišikoriho, z Acapulca má už štvrtý titul

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ferrer má štvrtý titul z Acapulca
Španielsky tenista David Ferrer potvrdil skvelú formu a tenisové Acapulco zdolal po štvrtý raz v kariére. Foto: SITA/AP

ACAPULCO 1. marca (WEBNOVINY) – Víťazom dvojhry na turnaji ATP World Tour v mexickom Acapulcu sa stal Španiel David Ferrer. Tridsaťdvaročný Ferrer zdolal v súboji dvoch najvyššie nasadených hráčov, jednotku turnaja, o sedem rokov mladšieho Japonca Keia Nišikoriho za 109 minút 6:3, 7:5.

Ferrer dobyl tenisové Acapulco po štvrtý raz v kariére (predtým 2010 – 2012) a potvrdil skvelú formu v úvode tejto sezóny. Pred Acapulcom ovládol aj turnaje v Dauhe a Riu de Janeiro. Tohtoročnú zápasovú bilanciu vylepšil na 18:1, keď jedinú prehru utŕžil práve od Nišikoriho v osemfinále Australian Open v Melbourne.

Ferrer vyťažil v acapulskom finále zo 40 nevynútených chýb súpera, sám zahral 11 víťazných úderov a šesťkrát vzal súperovi podanie. Za 24. turnajový titul kariéry na hlavnom okruhu ATP World Tour dostal prémiu 343 000 USD a 500 bodov do rebríčka. Posunie sa v ňom z 9. na 8. miesto. Jeho finálový súper Nišikori bude prvýkrát v kariére na 4. pozícii.

Za zmienku stojí, že Ferrer sa stal prvým tenistom od roku 1985, ktorý vyhral dva za sebou nasledujúce turnaje na rôznych typoch povrchu, konkrétne antuke a tvrdom povrchu. Pred týždňom triumfoval na antuke v Riu de Janeiro a teraz na „harde“ v Acapulcu. V roku 1985 sa rovnaký husársky kúsok podaril Ivanovi Lendlovi.

Výsledky finálových stretnutí dvojhry a štvorhry na tenisovom turnaji ATP World Tour 500 Abierto Mexicano Telcel v mexickom Acapulcu:
Dvojhra – finále:

David Ferrer (Šp.-2) – Kei Nišikori (Jap.-1) 6:3, 7:5

Štvorhra – finále:

Ivan Dodig, Marcelo Melo (Chor./Braz.-1) – Mariusz Fyrstenberg, Santiago González (Poľ./Mex.) 7:6 (2), 5:7, 10:3 (zápasový tajbrejk)

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe David FerrerKei NišikoriMarcelo Melo