Obrazom: Najkrajšie momenty z tretieho dňa US Open

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tretí deň na tenisovom turnaji US Open

NEW YORK 28. augusta (WEBNOVINY) – Z dvojice slovenských tenistov v hlavnej súťaži dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open postúpil do 2. kola iba Martin Kližan. Momentálne 65. hráč svetového rebríčka v stredajšej päťsetovej bitke zdolal zdolal belgického kvalifikanta Steva Darcisa v päťsetovej dráme za 217 minút 3:6, 2:6, 7:6 (5), 7:5, 6:4.

Kližan v stretnutí až šesťkrát odovzdal súperovi svoje podanie, sám využil 5 zo 16 príležitostí na brejk. V treťom sete prehrával 2:4, vo štvrtom dokonca 2:5, ale nezlomilo ho to. Bilanciu päťsetových zápasov v kariére si 25-ročný Bratislavčan vylepšil na 4:3, ale prvý raz úspešne otáčal zo stavu 0:2 na sety.

V 2. kole sa v New Yorku odohrá atraktívny slovensko-český súboj Martin Kližan – Tomáš Berdych. Český tenista vyradil šampióna US Open spred 13 rokov Lleytona Hewitta.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

Druhý Slovák Lukáš Lacko v stredu v úvodnom kole nestačil na rovnako nenasadeného Rakúšana Dominica Thiema a podľahol mu za 86 minút 3:6, 3:6, 2:6. Lacko (84. v rebríčku ATP) prehral päťkrát svoje podanie a z troch možností pri súperovom servise nepremenil na brejk ani jednu. Favorizovaný Thiem (45.) za stavu 5:2 v treťom sete využil pri svojom podaní prvý mečbal.

Obrazom: Tretí deň na tenisovom turnaji US Open

V ženskej dvojhre sa o najväčšiu senzáciu postarala Číňanka Šuaj Pcheng, ktorá vyradila svetovú päťku Agniezsku Radwanskú 6:4, 6:3. Dvadsaťosemročná Ázijčanka pritom nastúpila s chabou bilanciou 3:22 proti členkám Top 5. Staršia zo sestier Radwanských potvrdila, že sa jej na US Open nedarí, ešte nikdy nebola na medzinárodných otvorených majstrovstvách Spojených štátov amerických za osemfinále (2007, 2008, 2012, 2013), na všetkých zostávajúcich položkách veľkej štvorky si zahrala aspoň vo štvrťfinále.

Slovensko už po stredajších zápasoch nemá v ženskom singli zastúpenie. Daniela Hantuchová prehrala s Francúzkou Alizé Cornetovou nasadenou ako dvadsiatou druhou v ich jubilejnom desiatom vzájomnom súboji za 82 minút dvakrát 3:6 a Jana Čepelová podľahla jasne favorizovanej Rumunke Simone Halepovej nasadenou ako druhou v ich premiérovom vzájomnom súboji za 56 minút 2:6, 1:6.

Tretí deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP
Tretí deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP
Tretí deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP
Tretí deň na tenisovom turnaji US Open

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniela HantuchováJana ČepelováLukáš LackoMartin KližanTomáš Berdych