Hantuchová neobháji štvrťfinále na US Open, opustí aj Top 50

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Daniela Hantuchová
Slovenská tenistka Daniela Hantuchová si odnáša 70 bodov do svetového rebríčka WTA a prémiu 60 420 amerických dolárov. Foto: SITA/AP

NEW YORK 27. augusta (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala v stredajšom stretnutí 2. kola dvojhry žien na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta – 8. septembra, celková základná dotácia 38 251 760 USD, tvrdý povrch Deco Turf II) s Francúzkou Alizé Cornetovou nasadenou ako dvadsiatou druhou v ich jubilejnom desiatom vzájomnom súboji za 82 minút dvakrát 3:6.

Všetko o US OPEN nájdete

—-> TU

Odnáša si 70 bodov do svetového rebríčka WTA a prémiu 60 420 amerických dolárov. V tejto sezóne má v singli proti členkám Top 40 skóre 1:11.

Slovenka nezužitkovala dva brejkbaly

Obe aktérky nastrieľali po 15 „winnerov“, zdolaná však urobila 31 nevynútených chýb v porovnaní s len 9 zlyhaniami súperky. Hantuchovej nevyšiel úvod: najprv prišla o servis z 30:15, potom neťažila z náskoku 30:0 na príjme – 0:2 a čoskoro dokonca 0:4. V piatej hre Slovenka odvrátila tri jednotlivé brejkbaly (1:4) a neskôr sa z 1:5 aj cez setbal Cornetovej na returne v siedmom geme dostala na 3:5, ale v deviatej hre jej na príjme nestačilo 30:0.

V druhom dejstve nezužitkovala Hantuchová dva brejkbaly za sebou v piatom geme (2:3), v ôsmej hre ako podávajúca nezískala ani fiftín. Francúzka sa následne hladko dopodávala k postupu. Cornetová je poslednou reprezentantkou krajiny galského kohúta v singli. Na US Open ešte bola za 3. kolom. Okrem aktuálnej edície sa jej to podarilo v rokoch 2007, 2008 a 2013.

Obrazom: Tretí deň na tenisovom turnaji US Open

Cornetová je fyzicky na tom dobre

„Bol to z mojej strany veľmi vydarený zápas, počínala som si solídne od začiatku do konca. Dodržiavala som taktiku, čo mi umožnilo zdolať takú kvalitnú a skúsenú hráčku, akou Daniela je. Som veľmi spokojná a dúfam, že to takto bude pokračovať. Moja momentálna forma ma totiž napĺňa radosťou. Údery mi fungujú a fyzicky som na tom veľmi dobre, čo sa prejavilo aj dnes na mojom kvalitnom pohybe. Zároveň som rada, že som si ušetrila nejakú energiu,“ skonštatovala podľa portálu We Love Tennis bývalá 11. tenistka systému Cornetová, ktorá čerstvo spolupracuje s trénerkou Biljanou Veselinovičovou a v 3. kole ju možno čaká Češka Lucie Šafářová – v minulosti zverenkyňa práve Veselinovičovej.

Tridsaťjedenročná popradská rodáčka Hantuchová, momentálne 37. v renkingu, podľahla o sedem rokov mladšej Cornetovej (23.) prvý raz po piatich rokoch a sérii štyroch úspechov. Nad rivalkou vedie už len 6:4.

Hantuchová bude mimo Top 50

Niekdajšia päťka počítačového poradia Hantuchová obhajovala v lokalite Flushing Meadows svoj vlaňajší prienik až do štvrťfinále. Dôsledkom toho bude ubudnutie z Top 50 svetového rebríčka vo dvojhre k 8. septembru. Niekdajšia päťka renkingu Hantuchová naposledy nebola v prominentnej päťdesiatke 16. júna 2013. Momentálne figuruje na 37. pozícii.

V hlavnej singlovej súťaži na tomto podujatí štartovala 14. raz v kariére. V stredu sa ešte predstaví v 1. kole štvorhry s Taliankou Francescou Schiavoneovou. Zmerajú si sily s Ruskami Jekaterinou Makarovovou a Jelenou Vesninovou, štvorkami debla.

Držiteľka 6 singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne Hantuchová má na grandslamových turnajoch vo dvojhre zápasovú bilanciu 94:57 (aj so zarátaním kvalifikácií), z toho na US Open 22:15, na AO 29:15, na RG 20:12 a na Wimbledone 23:15.

Semifinalistka melbournských rovnako cenných Australian Open 2008 Hantuchová bola okrem sezóny 2013 medzi najlepšími ôsmimi v New Yorku už v roku 2002. Vtedy podľahla domácej Serene Williamsovej, vlani Bieloruske Viktorii Azarenkovej.

Dvojhra žien – 2. kolo:

Alizé Cornetová (Fr.-22) – Daniela Hantuchová (SR) 6:3, 6:3 za 82 minút

Tretí deň na tenisovom turnaji US Open
Foto: SITA/AP

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Daniela HantuchováLucie Šafářová