Dominika Cibulková si na titul v Kuala Lumpure nesiahla

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Cibulkova vekicova
Donna Vekičová (vľavo) a Dominika Cibulková po finále v Kuala Lumpur. Foto: SITA/AP

KUALA LUMPUR 20. apríla (WEBNOVINY) – Slovenská tenistka Dominika Cibulková nasadená ako prvá prehrala v nedeľňajšom dažďom poznačenom finále dvojhry na turnaji WTA v malajzijskom Kuala Lumpure s chorvátskou sedmičkou tohto podujatia Donnou Vekičovou v obrovskej dráme za 172 minút 7:5, 5:7, 6:7 (4).

Odnáša si prémiu 21 400 amerických dolárov a 180 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 10. priečke.

Som taká šťastná, že ani nenachádzam slová. Som jednoducho prešťastná! Bol to veľmi náročný zápas. Súperka si nepretržite počínala veľmi dobre. V treťom sete som viedla 5:1, ale ona sa zásluhou neskutočnej hry vrátila nazad. Som veľmi rada, že som to napokon zvládla,“ cituje Vekičovú web Tenisovej asociácie žien.

Bol to veľmi dramatický, tesný a pritom aj kvalitný zápas. V druhom sete som mala šance na víťazstvo, ale súperka zahrala výborne. Koncovka bola o pár loptičkách, mohla som aj vyhrať, ale opakujem, súperka bola dnes veľmi silná,“ povedala Cibulková podľa portálu WTA.

Dominika Cibulková
Dominika Cibulková Foto: SITA/AP

Prehrať vo finále, to vždy veľmi mrzí. Bolo tam pár situácií, ktoré si môžem vyčítať. Prehrať v tajbrejku tretieho setu, to je vždy nepríjemné. Možno stačilo zahrať pár loptičiek lepšie ako súperka. Za stavu 6:5 pre mňa v treťom sete som to chcela dotiahnuť, ale ona vtedy naozaj výborne zaservovala a pomohla si tým k tajbrejku. Čo ma mrzí viac, je hra za stavu 5:4 v druhom sete, keď som mala náskok 15:0 pri podaní súperky. Prišli dve druhé podania z jej strany a to som mala využiť. To bol jeden z momentov, ktoré rozhodli. Už som cítila, že ju mám zlomenú, ale neprišlo to...“

Sedemnásťročná rodáčka z Osijeku Vekičová, 95. v renkingu, sa raduje zo svojej prvej singlovej trofeje na hlavnom profesionálnom okruhu. O sedem rokov staršej Bratislavčanke odplatila dvojsetovú prehru z marcového kalifornského Indian Wells.

V rozhodujúcom sete sa mladučkej Chorvátke napokon nevypomstilo, že premrhala náskok 5:1 vrátane štyroch mečbalov pri vlastnom podaní v ôsmej hre. Za stavu 5:6 a servis si totiž vynútila tajbrejk a v ňom už uspela.

Som rada, že som uhrala ďalšie finále v tomto roku. To sa vždy počíta. Samozrejme, chcela som vyhrať, ale nie som stroj. Súperky, najmä mladé, hrajú proti mne uvoľnene a to bolo aj dnes vidieť na Vekičovej. Dala som do toho 100 percent, ale nevyšlo to. Je to šport. Určite sa teraz necítim dobre, ale zajtra, keď sa zobudím, bude to omnoho lepšie,“ dodala Cibulková, ktorú najbližšie čaká antukový turnaj v nemeckom Stuttgarte. Začne proti domácej úradujúcej finalistke Wimbledonu Sabine Lisickej.

Vekičová premiérovo v kariére zdolala hráčku z hornej desiatky počítačového poradia, ba ešte nemala na konte ani skalp niektorej členky Top 20. Navyše, je od sezóny 2006 prvou tenistkou, ktorá získala titul vo veku pod 18 rokov. Vtedy to v Bangkoku dokázala Američanka Vania Kingová, mala presne 17 rokov, 8 mesiacov a 12 dní. Vekičová má 17 rokov, 10 mesiacov a 23 dní.

Dvojhra – finále:

Donna Vekičová (Chor.-7) – Dominika Cibulková (SR-1) 5:7, 7:5, 7:6 (4) za 172 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Dominika Cibulková