Proti Kanade začne Čepelová, v druhej dvojhre nastúpi Kučová

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Jana Čepelová v Charlestone postúpila do finále
Slovenská reprezentanka Jana Čepelová. Foto: SITA/AP

QUÉBEC 18. apríla (WEBNOVINY) – Na sobotňajšiu úvodnú dvojhru víkendového stretnutia o svetovú skupinu Pohára federácie 2015 reprezentačných družstiev žien Kanada – Slovensko nastúpia v Québecu Alexandra Wozniaková a Jana Čepelová, po nich budú hrať Eugenie Bouchardová s Kristínou Kučovou. Rozhodol o tom piatkový žreb v dejisku súboja.

V nedeľu od 19.00 h SELČ sa podľa tradičného scenára tejto súťaže organizovanej Medzinárodnou tenisovou federáciou (ITF) stretnú jednotky oboch družstiev Bouchardová s Čepelovou a po nich dvojky Wozniaková s Kučovou. Na štvorhru kapitáni predbežne nominovali dvojice Gabriel Dabrowská – Sharon Fichmanová a Jana Čepelová a Janette Husárová.

Pre mňa nebolo dôležité, či nastúpim na prvý alebo druhý zápas. Sústredím sa na svoju hru a budem sa snažiť predviesť čo najlepší výkon. O Wozniakovej toho veľa neviem, ale kapitán i ďalšie hráčky ju poznajú a poskytnú mi informácie. Verím, že zvolíme správnu taktiku. Máme dobrý tím, v ktorom vládne skvelá atmosféra. Od príchodu do Québecu sme sa snažili trénovať, ako sme najlepšie vedeli. Pokúsime sa vyhrať tento víkendový duel,“ povedala podľa webu Fed Cupu po žrebe Čepelová.

Hrozia tri nezdary v rade

Víťazky Fed Cupu 2002 Slovenky prehrali 8. – 9. februára v Bratislave vo štvrťfinálovom 1. kole elitnej osmičky s Nemkami 1:3. Do svetovej skupiny sa vrátili predvlani a minulý rok boli v semifinále, v ktorom viedli v Moskve nad Ruskami 2:0, napokon však „zbornej“ podľahli 2:3. Hrozia im tri nezdary v rade, čo nezažili od roku 2000.

Bez ohľadu na nomináciu sa pokúsime vyhrať tento duel a udržať sa aj pre budúci rok vo svetovej skupine. Bez troch našich najlepších hráčok to bude ťažšie. Do družstva však prichádza nová generácia mladých hráčok, ktoré môžu ukázať svoj potenciál. Je to pre nich šanca, aby ukázali, čo v nich je. Fed Cup je iný ako bežné turnaje,“ tvrdil kapitán SR Matej Lipták.

Semifinalistky Fed Cupu 1998 Kanaďanky vo februári v I. kole II. svetovej skupiny v Montreale proti Srbkám využili absenciu Jeleny Jankovičovej, Any Ivanovičovej a Bojany Jovanovskej a zvíťazili 3:1, istotu triumfu mali už po treťom dueli. Krajina javorového listu naposledy hrala vo svetovej skupine v roku 1994. Vlani účinkovala v I. skupine americkej zóny, takže môže dosiahnuť postup o úroveň vyššie druhú sezónu v rade.

V Bratislave vyhrali Slovenky

Kanaďanky ťahajú v tejto súťaži sériu šiestich úspechov. So Slovenkami si zahrajú druhýkrát. V júli 1997 prehrali na antuke v Bratislave 0:5. Domáce družstvo vtedy tvorili Karina Habšudová, Katarína Studeníková a Henrieta Nagyová, čelili triu Rene Collinsová (vlani v októbri vo veku 47 rokov podľahla zhubnému ochoreniu), Sonya Jeyaseelanová a Patricia Hyová-Boulaisová.

Najlacnejšie vstupenky na jeden deň programu v Pavillon de l’éducation physique et des sports stoja 26,75 CAD. Na oba dni je to 43,50 kanadského dolára. Najdrahšie sú štvormiestne lóže za 2100 CAD. Do hľadiska sa zmestí o čosi viac ako 3000 divákov. Lokálnym organizátorom je spoločnosť Québec Remparts Group, ktorá má skúsenosti s usporadúvaním miestneho turnaja WTA.

Prvé dve dvojhry sa 19. apríla budú odvíjať postupne od 21.00 h SELČ (15.00 h miestneho času), druhé dve dvojhry a štvorhra 20. apríla od 19.00 h SELČ (13.00 h miestneho času).

Program zápasu Kanada – Slovensko:

Sobota 19. apríla od 21.00 SELČ:

Alexandra Wozniaková – Jana Čepelová, Eugenie Bouchardová – Kristína Kučová

Nedeľa 20. apríla o 19.00 SELČ:

Eugenie Bouchardová – Jana Čepelová, Alexandra Wozniaková – Kristína Kučová, Gabriela Dabrowská/Sharon Fichmanová – Jana Čepelová/Janette Husárová

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Eugenie BouchardováJana ČepelováJanette HusarováKristína KučováMatej Lipták
Firmy a inštitúcie Slovenská tenisová reprezentácia