Kučová dala súperke kanára, na Australian Open pokračuje

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kristína Kučová
Slovesnká tenistka Kristína Kučová v druhom kole kvalifikácie na Australian Open zdolala Češku Terezu Smitkovú 7:5, 6:0. Foto: SITA/AP

MELBOURNE 16. januára (WebNoviny.sk) – Slovenská tenistka Kristína Kučová po takmer ôsmich rokoch druhý raz vo svojej kariére postúpila do grandslamového 2. kola. Dala si darček k pondelňajším meninám a potvrdila, že vydarená druhá polovica predchádzajúceho roka vôbec nebola náhodná.

„Veľmi sa teším, lebo po tom prelomovom závere minulej sezóny a prieniku do svetovej stovky prostredníctvom dosiahnutia semifinále v Montreale je toto ďalší pekný úspech. Verím, že teraz už budem hrať na grandslamových turnajoch priamo bez kvalifikácie,“ povedala 26-ročná Bratislavčanka, ktorá v 1. kole Australian Open v Melbourne prekonala Američanku Christinu McHalovú, 40. v počítačovom poradí, 6:4, 6:0.

Obrazom: Australian Open – 1. deň

„Som mimoriadne šťastná, lebo minulý týždeň som s touto súperkou vysoko prehrala v Sydney, ale tam ma bolelo koleno. Stále síce nie je stopercentné, veľmi som však chcela vyhrať. Dlho mi trvalo, kým som ju zlomila, ale keď som získala za stavu 2:4 prvý brejk, už to išlo. Bola som v pohode, nič som nepodcenila, dodržiavala som pitný režim, prikladala som si ľad,“ referovala 80. žena singlového renkingu WTA „Kika“ Kučová, ktorá sa 24-ročnej rivalke revanšovala za nedávny debakel 2:6, 1:6 z dejiska OH 2000 a pripomenula triumf 6:0, 6:4 z vlaňajšej montrealskej kvalifikácie. V kľúčovom siedmom geme úvodnej časti premenila siedmu šancu na returne. Napokon si pripísala desať hier za sebou.

Hrdinka singla junioriek z vrcholných newyorských US Open 2007 Kučová bude v stredu čeliť lotyšskej rovesníčke Anastasiji Sevastovovej nasadenej ako tridsiatej druhej. Proti 33. hráčke svetového rebríčka má bilanciu 0:5, ale minulý rok vo februári prehrala na Taiwane veľmi tesne 6:4, 6:7 (0), 6:7 (3). „Hrali sme spolu veľakrát, ale väčšina tých zápasov je staršieho dáta. Teraz sme obe na úplne inej úrovni. Teším sa na ďalší súboj. Rozhodne je to súperka, s ktorou sa dá hrať. Naposledy to bolo o chlp. Budem sa snažiť pripraviť a bojovať.“

Mladšia zo sestier Kučových sa v okamihu premenenia mečbalu posunula na 72. pozíciu v online hodnotení. Dosiaľ najvyššie bola na 71. mieste. Kučová hrá v „main draw“ na veľkej štvorky iba štvrtý raz a vyrovnala si osobný rekord z Wimbledonu 2009. V Austrálii to v 1. kole oprobovala už v roku 2010, vtedy nestačila na turnajovú deviatku, Rusku Veru Zvonarevovú. Pri ďalších štyroch pokusoch stroskotala v kvalifikácii.

Dvojhra žien – 1. kolo:

Kristína Kučová (SR) – Christina McHalová (USA) 6:4, 6:0 za 87 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Kristína Kučová