Kližan si v Rotterdame zahrá štvrťfinále, vyradil Baghdatisa

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Martin Kližan
Slovenský tenista Martin Kližan počas zápasu prvého kola Australian Open, v ktorom podľahol Španielovi Robertovi Bautistovi-Agutovi 2:6, 3:6, 6:4, 6:2, 2:6. Melbourne, 18. január 2016. Foto: SITA/AP

ROTTERDAM 11. februára (WebNoviny.sk) – Slovenský tenista Martin Kližan zvíťazil nad rovnako nenasadeným Cyperčanom Marcosom Baghdatisom za 70 minút presvedčivo 6:3, 6:2 vo štvrtkovom stretnutí osemfinálového 2. kola dvojhry na podujatí ATP World Tour 500 ABN AMRO World Tennis Tournament v holandskom Rotterdame (dotácia 1 722 820 eur, tvrdý povrch Pro Flex v hale).

Spočiatku pritom hneď dvakrát mal manko brejku, ale zhodne predviedol okamžitý rebrejk (2:2). V šiestej hre Kližan nezužitkoval dve šance na príjme v rade, v siedmej sám odvrátil jednu hrozbu, v ôsmej sa presadil na returne. Napokon od skóre 3:3 získal sedem gemov v rade na 6:3, 4:0, čím navodil definitívu.

Dvadsaťšesťročný Petržalčan Kližan, aktuálne 43. v renkingu, hral s 30-ročným finalistom melbournských grandslamových Australian Open 2006 Baghdatisom (61.) premiérovo v kariére. Cyperčan v 1. kole vyradil belgickú štvorku turnaja Davida Goffina 6:1, 5:7, 7:6 (5).

Zverenec Martina Hromeca Kližan sa v piatkovom štvrťfinále stretne so „starým známym“ Robertom Bautistom-Agutom (17.) zo Španielska, šestkou „pavúka“. S 27-ročným hrdinom minulotýždňového podujatia v bulharskej Sofii má značne negatívne skóre 1:5 od prehry 2:6, 3:6, 6:4, 6:2, 2:6 z 1. kola januárových vrcholných AO na južnej pologuli. Jediný úspech dosiahol v sezóne 2012 na antukovom challengeri vo francúzskom Bordeaux (6:1, 7:6 /2/).

„Spočiatku to veru bolo riadne ťažké. Hneď som prišiel o servis, napokon z toho boli štyri brejky v rade. Od stavu 2:2 som sa však postupne zlepšoval a cítil som sa na kurte čoraz sebavedomejšie. Nebol to však natoľko jednoduchý zápas, ako by mohol naznačovať jeho výsledok. Musel som sa koncentrovať do poslednej loptičky – Marcos je kvalitný a nevyspytateľný hráč, zostával som v strehu. Som rád, že som si ušetril nejakú energiu na zajtra. V sezóne 2013 som pri mojej premiére na tomto turnaji musel odstúpiť práve zo štvrťfinálového zápasu s Gillesom Simonom pre zranenie nohy. V piatok svitne nový deň a dúfam, že mi prinesie pozitívnejší výsledok ako vtedy,“ povedal Martin Kližan pre youtubový kanál turnaja.

„Zajtra to, dúfam, bude revanš za tú Austráliu. Azda to zvládnem dobojovať až do semifinále. Bolo by super, ak by sa mi to podarilo. Dúfam, že to vyjde,“ sprostredkoval slová Martina Kližana jeho mediálny manažér Jozef Korbel a pridal aj vyjadrenie kouča Martina Hromeca: „Martin dnes zahral vynikajúco, absolútne mu nemám čo vyčítať. Počínal si koncentrovane a z taktického hľadiska úplne na 100 percent. Hra bola takmer bez chýb.“

Ľavorukému niekdajšiemu 24. mužovi hodnotenia Kližanovi sa v tomto období darí. V spomenutej Sofii sa prebojoval do semifinále, v ktorom tesne nestačil na Srba Viktora Troického (6:4, 3:6, 5:7). V 1. kole v Rotterdame prekonal španielskeho bývalého člena Top 5 Tommyho Robreda 6:2, 6:7 (5), 6:3. Teraz už má istotu 90 bodov do hodnotenia a prémie 42 370 eur pred zdanením.

Dvojhra – 2. kolo (osemfinále):

Martin Kližan (SR) – Marcos Baghdatis (Cypr.) 6:3, 6:2 za 70 minút

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Marcos BaghdatisMartin Kližan