Vo Viedni si omšou uctia obete utečeneckej tragédie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov
Rakúska polícia našla vo štvrtok na diaľnici v odstavenom nákladnom aute so slovenskými nápismi a maďarskými značkami desiatky mŕtvych utečencov. Vozidlo patriace prevádzačom bolo už dlhšie odstavené na úseku diaľnice A4 pri obci Parndorf, približne 20 kilometrov juhozápadne od Bratislavy. Políciu na miesto privolali pracovníci diaľničnej správy, ktorým sa nákladné auto v odstavnom pruhu zdalo byť nápadné. Spoločnosť HYZA uviedla, že auto jej už nepatrilo. Odpredali ho spoločne s ďalšími dvadsiatimi vozidlami v rokoch 2013 - 2014. Foto: SITA/AP

VIEDEŇ 31. augusta (WEBNOVINY) – Obetiam tragédie z minulého týždňa, keď sa na východe Rakúska našli auto so 71 mŕtvymi utečencami, bude venovaná v pondelok večer zádušná omša vo viedenskom Dóme svätého Štefana.

Agentúra APA s odvolaním sa na katolícku tlačovú agentúru Kathpress informovala, že verejnú bohoslužbu povedie kardinál Christoph Schönborn a mali by sa na nej zúčastniť takmer všetci členovia rakúskej vlády. K modlitbám rakúskej katolíckej cirkvi za zosnulých utečencov sa v nedeľu pripojil aj pápež František, ktorý ich v tejto súvislosti nazval obeťami „zločinu urážajúceho celé ľudstvo“.

Na rakúskej diaľnici A4 vedúcej z Maďarska do Viedne našli minulý štvrtok 71 mŕtvych utečencov vrátane štyroch detí v odstavenom chladiarenskom vozidle, ktoré podľa nápisov na skrini pôvodne patrilo slovenskému potravinárskemu podniku. Rakúske orgány v reakcii na udalosť sprísnili kontroly na tomto úseku, čo podľa údajov z tamojšieho ministerstva vnútra doteraz viedlo k zadržaniu piatich prevádzačov a viac ako 200 utečencov.

Obrazom: V nákladiaku so slovenskými nápismi našli desiatky mŕtvych utečencov

Na maďarskej strane diaľničného hraničného priechodu Nickelsdorf sa v pondelok v dôsledku kontrolnej akcie vytvorila kolóna, ktorá podľa APA v dopoludňajších hodinách dosahovala 50-kilometrovú dĺžku. Agentúra uvádza, že opatrenia proti prevádzačom sa týkajú celej trasy využívanej prevádzačmi medzi Maďarskom a Nemeckom.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Pápež František