V Pakistane zabili obávaného teroristu, zahynul aj so synmi

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Zastrelili vodcu obávanej teroristickej skupiny Laškare Džhangví
Foto: SITA/AP

ISLAMABAD 29. júla (WEBNOVINY) – Pri prestrelke s políciou zahynul v stredu v strednom Pakistane Málik Išák, vodca obávanej sunnitskej militantnej skupiny Laškare Džhangví (Džhangvího armáda), napojenej na teroristickú sieť al-Káida. Informovala o tom agentúra DPA.

V utorok policajti Išáka spolu s jeho synmi prepravili z väzenia v meste Multán do oblasti neďaleko mesta Muzaffargarh, aby identifikoval niekoľkých mužov, ktorých zatkli pre podozrenie, že sú členmi Išákovej skupiny.

Konvoj prepadli ozbrojenci na motorkách

Na spiatočnej ceste prepadli ráno policajný konvoj ozbrojenci na motocykloch a Išáka aj so synmi oslobodili. „Na konvoj zaútočilo 12-15 teroristov… oslobodili obvineného a utiekli na motocykloch,“ uviedla policajná hovorkyňa v provincii Pandžáb.

Ďalší policajti ozbrojencov na úteku prepadli a pri následnej prestrelke zabili Išáka, oboch jeho synov a 11 ďalších teroristov. Pri zásahu utrpeli zranenia aj šiesti policajti.

Išák bol na zozname teroristov

Málik Išák bol na americkom zozname svetových teroristov a jeho skupina sa prihlásila k zodpovednosti za množstvo útokov, pri ktorých v Pakistane a Afganistane zahynuli stovky civilistov, najmä šiitov.

V minulosti čelil Išák viacerým obvineniam z vraždy, avšak súd ho zakaždým oslobodil, väčšinou pre neochotu svedkov vypovedať v jeho neprospech. Na základe zákona o udržiavaní verejného poriadku ho spolu so synmi polícia opäť zatkla v sobotu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať