Ruský prezident Putin zmäkol, USA oznámil, čo nik nečakal

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ruský prezident Vladimir Putin je pripravený spolupracovať s USA. Foto: SITA/AP

MOSKVA 18. apríla (WEBNOVINY) – Rusko má kľúčové spoločné záujmy so Spojenými štátmi a potrebuje s nimi spolupracovať na spoločnej agende.

V sobotu to v televíznom rozhovore povedal ruský prezident Vladimir Putin. Vo svojich vyjadreniach pre štátnu televíziu Rossija Putin očividne zmiernil svoju rétoriku smerom k USA, ktorá bola v poslednej dobe ostrá.

Vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom a ďalšími západnými mocnosťami sa dostali na najnižšiu úroveň od studenej vojny v súvislosti s krízou na Ukrajine. „Máme nezhody vo viacerých medzinárodných témach. Avšak súčasne je tu niečo, čo nás spája, čo nás núti spolupracovať,“ uviedol Putin.

Všetko o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Podľa vlastných slov má na mysli všeobecné snahy o demokratickejšiu a vyváženejšiu svetovú ekonomiku, aby bol aj svetový poriadok demokratickejší. „Máme spoločnú agendu,“ zdôraznil ruský líder.

Putin v minulosti ostro kritizoval Spojené štáty a Západ vo všeobecnosti, pričom ich obvinil z ukrajinskej krízy, ktorá je podľa neho dôsledkom západného „puču“. Rusko opakovane odmietlo obvinenia Kyjeva a Západu, že podporuje proruských povstalcov a dodáva im vojakov a zbrane. Konflikt si od apríla 2014 vyžiadal už viac než 6000 obetí.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimir Putin