Putin: Rusko sa nedá zastrašiť a neustúpi tlaku Západu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ruský prezident Vladimir Putin navštívil Budapešť
Ruský prezident Vladimir Putin reční na tlačovej konferencii v maďarskom parlamente počas svojej návštevy v Budapešti. Budapešť, 17. február 2015. Foto: SITA/AP

MOSKVA 27. marca (WEBNOVINY) – Rusko podľa jeho prezidenta Vladimira Putina neustúpi Západu v jeho snahách politicky izolovať krajinu a poškodiť jej ekonomiku. Vedeniu tajnej služby FSB Putin vo štvrtok povedal, že zastrašiť Rusko sa ešte nikomu nepodarilo ani nepodarí.

Všetko o situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

„Zlepší sa to, len ak budeme silnejší, a nie keď budeme ustupovať,“ vyhlásil. Západ Putin obvinil z politického a ekonomického nátlaku na Moskvu, z informačnej vojny a z úkladov zo strany tajných služieb.

Putin označil NATO za najväčšiu hrozbu

Spravodajské agentúry podľa neho zneužívajú mimovládne organizácie a spoločenské združenia na diskreditáciu ruskej vlády a destabilizáciu krajiny.

Putin vyjadril presvedčenie, že Západ sa bude snažiť narušiť voľby plánované na nasledujúce roky vrátane prezidentských volieb v roku 2018, v ktorých sa pravdepodobne bude snažiť o štvrté funkčné obdobie.

Za najväčšiu hrozbu Putin označil rozmiestňovanie vojenských síl NATO pri hraniciach s Ruskom a Američanmi plánovaný protiraketový systém, ktorý má byť umiestnený aj vo východnej Európe.

Ocenil prácu tajných služieb

Ruský líder ocenil prácu FSB, ktorá len minulý rok odhalila stovky zahraničných agentov. Prioritou tajnej služby by podľa neho v súčasnosti malo byť odhaľovanie ruských občanov, ktorí sa chcú pripojiť k bojom po boku Islamského štátu v Iraku a Sýrii. Tieto osoby by následne totiž mohli predstavovať vážnu hrozbu pre Rusko a jeho susedov.

Vzťahy medzi Západom a Ruskom sú pre anexiu Krymu a krízu na Ukrajiny najhoršie od skončenia studenej vojny. Európska únia a Spojené štáty uvalili na Moskvu ekonomické sankcie pre jeho intervenciu v prospech proruských povstalcov.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Vladimir Putin