Proruskí povstalci vypálili rakety Grad na mesto Avdiivka

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Ukrajina
Na východe Ukrajiny naďalej pokračuje sťahovanie ťažkých zbraní z frontovej línie. Foto: SITA/AP

KYJEV 28. februára (WEBNOVINY) – Ukrajinský novinár prišiel v sobotu napriek prímeriu o život pri ostreľovaní dediny Pesky neďaleko Donecka. O smrti fotografa Serhyja Nikolajeva informoval denník Sevodnja, pre ktorý pracoval.

Ukrajinská armáda predtým oznámila, že na východe Ukrajiny zaznamenali značný úbytok útokov, informovala však o raketovej streľbe na mesto Avdiivka, na ktoré povstalci vypálili rakety typu GRAD. Pesky leží neďaleko Avdiivky.

Všetko o situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Prímerie bolo podľa armády plne dodržiavané v okolí povstalcami ovládaného mesta Luhansk ako aj pri vládou kontrolovanom meste Mariupoľ pri Azovskom mori. Prezident Petro Porošenko v sobotu informoval, že do parlamentu predloží zákon, ktorým formálne požiada o nasadenie mierotvorcov OSN na východe krajiny, ktorí majú prímerie monitorovať.

Obrazom: Vojnou zmietaná Ukrajina

Ukrajinská armáda v piatok oznámila, že pri stretoch s povstalcami na východe Ukrajiny zahynuli za posledných 24 hodín traja jej vojaci a ďalších sedem bolo zranených. Išlo o prvé obete za posledné tri dni. Nové úmrtia vyvolali obavy, či bude uzavreté prímerie skutočne platiť.

Na východe Ukrajiny naďalej pokračuje sťahovanie ťažkých zbraní z frontovej línie. Armáda podľa hovorcu ministerstva obrany Serhija Galuška však zostáva v pohotovosti a je pripravená čeliť prípadnej povstaleckej ofenzíve.

Vzhľadom na vulgaritu a nekorektnosť mnohých príspevkov k tejto téme nie je možné k článku pridávať komentáre.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Petro Porošenko