Video: Vlak vrazil do kamiónu, vozne sa s ľuďmi prevrátili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Pri zrážke kamiónu s vlakom sa zranili desiatky ľudí
V meste Oxnard na juhu Kalifornie prišlo v utorok k zrážke regionálneho vlaku s kamiónom. Železničná súprava zložená z poschodových osobných vozňov, ktorá smerovala do Los Angeles, vrazila do ťahača s návesom stojaceho na trati v rýchlosti takmer 130 kilometrov za hodinu. Zranili sa desiatky ľudí. Foto: SITA/AP

LOS ANGELES 24. februára (WEBNOVINY) – Najmenej 51 zranených si v utorok vyžiadala zrážka regionálneho vlaku s kamiónom v meste Oxnard na juhu Kalifornie, pri ktorej sa niekoľko vozňov s cestujúcimi vykoľajilo a prevrátilo na bok.

Obrazom: Pri zrážke kamiónu s vlakom sa zranili desiatky ľudí

Podľa vyjadrenia predstaviteľa miestnej záchrannej služby ošetrili 23 ľudí priamo na mieste, ďalších 28 však museli hospitalizovať a viacerí z nich utrpeli poranenia vážneho rozsahu.

Hovorkyňa zdravotného strediska v meste Ventura potvrdila prijatie troch cestujúcich v kritickom a šiestich v stabilizovanom stave. Železničná súprava zložená z poschodových osobných vozňov, ktorá smerovala do Los Angeles, vrazila do ťahača s návesom stojaceho na trati v rýchlosti takmer 130 kilometrov za hodinu, hoci strojvodca kolíziu predvídal a použil záchrannú brzdu.

Hovorca miestnych hasičov informoval, že vodič kamióna zareagoval útekom, po prejdení niekoľkých kilometrov pešo ho však zadržali. Mesto Oxnard sa nachádza približne 90 kilometrov severozápadne od centra Los Angeles.

Video: V USA sa zrazil kamión s vlakom, zranilo sa vyše 50 ľudí

https://www.youtube.com/watch?v=_iuPoV-18oU

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať