V kanadskom parlamente sa strieľalo, ozbrojenca zabili

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
V kanadskom parlamente sa strieľalo
Ozbrojený muž po streľbe pred kanadským parlamentom utiekol do budovy parlamentu, kde padlo ďalších najmenej 30 výstrelov a polícia ho zabila. Foto: SITA/AP

OTTAWA 22. októbra (WEBNOVINY) – Neďaleko kanadského národného parlamentu v Ottawe spustil paľbu neznámy útočník, pričom zasiahol jedného z vojakov strážiacich vojnový pamätník.

Polícia ho prenasledovala až do hlavnej budovy parlamentu, kde padlo najmenej 30 ďalších striel, informovali v stredu médiá a svedkovia. Televízia CBC uviedla, že podozrivého strelca polícia v parlamente zabila a momentálne pátra po možných spolupáchateľoch.

Obrazom: V kanadskom parlamente sa strieľalo

Stavebný robotník na mieste incidentu pre agentúru Reuters povedal, že videl muža oblečeného v čiernom so šatkou na tvári, ako bežal s puškou smerom k parlamentu. Areál uzavreli a premiér Stephen Harper bezpečne opustil budovu. Zraneného vojaka odviezla sanitka. Zatiaľ nie je jasné, či útočník konal sám.

Incident sa odohral v čase, keď Kanada zvýšila svoj stupeň teroristickej hrozby na stredný. Dôvodom sú podozrenia, že radikálne skupiny ako Islamský štát a al-Kájda plánujú uskutočniť v krajine bližšie nešpecifikovaný útok. Stalo sa tak tiež deň po tom, čo v utorok radikálny moslim vrazil v Quebecu do dvoch vojakov, pričom jedného zabil. Útočníka usmrtila polícia. V Kanade išlo o prvý takýto incident od jej pripojenia sa ku koalícii bojujúcej v Iraku proti extrémistickej skupine Islamský štát.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Stephen Harper