Povstalci na Ukrajine kradnú trosky zostreleného boeingu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Ukrajina lietadlo
Medzinárodný tím expertov sa nemôže dostať k troskám lietadla. Foto: SITA/AP

KYJEV 29. júla (WEBNOVINY) – Medzinárodný tím, ktorý má preskúmať trosky lietadla, sa v utorok už tretí deň nedostal k miestu nešťastia a musel sa vrátiť do Donecka. Expertov sprevádza asi 50 policajtov z Holandska a Austrálie.

Viac o napätej situácii na Ukrajine sa dočítate

—-> TU.

Objavili sa správy, že povstalci trosky a batožinu vykrádajú, čím môžu zničiť dôležité dôkazy. Telesné pozostatky obetí ako aj čierne skrinky už povstalci zaslali do Holandska a Británie.

Obrazom: Na Ukrajine sa zrútilo malajzijské lietadlo, tristo ľudí je mŕtvych

Východoukrajinskí povstalci v utorok obvinili Organizáciu pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) zo slúženia záujmom Spojených štátov a vláde v Kyjeve. Hrozia preto nesprístupnením miesta dopadu malajzijského lietadla.

Viac o páde Boeingu 777 na Ukrajine sa dočítate

—–> TU.

Zástupcovia samozvanej Doneckej ľudovej republiky o tom informujú prostredníctvom e-mailu zaslanom médiám. „OBSE, ako sa ukázalo, je spolkom pod plnou kontrolou Spojených štátov,“ uvádzajú povstalci. Organizácia sa zatiaľ k obvineniam oficiálne nevyjadrila.

Z údajov, ktoré získali zo záznamníkov, vyplýva, že lietadlo bolo zostrelené a jeho pád spôsobila masívna explozívna dekompresia po výbuchu protilietadlovej strely. V jeho troskách zahynulo všetkých 298 ľudí na palube.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať