Identifikovali všetky obete útoku v Nice, sú z 20 krajín

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Nice
Foto: SITA/AP

NICE 20. júla (WebNoviny.sk) – Takmer polovica z 84 ľudí, ktorí prišli o život pri minulotýždňovom útoku vo francúzskom meste Nice, neboli Francúzi.

Tridsaťosem obetí pochádza 19 rôznych krajín, oznámil v utorok večer podľa agentúry DPA hovorca francúzskeho ministerstva zahraničných vecí. Konkrétne ide o Alžírsko, Arménsko, Belgicko, Brazíliu, Estónsko, Gruzínsko, Kazachstan, Madagaskar, Maroko, Nemecko, Poľsko, Rumunsko, Rusko, Švajčiarsko, Taliansko, Tunisko, Turecko, Ukrajinu a USA.

Obrazom: Teroristický útok v Nice

Hovorkyňa moslimského združenia v departemente Alpes-Maritimes predtým podľa denníka New York Times uviedla, že viac ako tretina mŕtvych boli moslimovia.

Parížska prokuratúra, ktorá sa zaoberá vyšetrovaním prípadu, v utorok oznámila, že sa jej podarilo identifikovať všetkých 84 obetí krvavého činu 31-ročného moslima tuniského pôvodu Mohameda Lahouaieja Bouhlela, ktorý minulý štvrtok na bulvári Promenade des Anglais po ohňostroji, konanom na počesť sviatku dobytia Bastily, vbehol do davu ľudí nákladným autom. Extrémistická organizácia Islamský štát ho následne vyhlásila za svojho „vojaka“.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať