Abaaoud chystal aj útoky na židovské ciele, školy a dopravu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Abdelhamid Abaaoud
Francúzsky prokurátor Francois Molins dnes večer oznámil, že dvaja podozriví z útokov v Paríži vrátane Abaaouda, ktorí majú byť stále na úteku, nie sú medzi zatknutými z dnešného zásahu na parížskom predmestí Saint-Denis. Foto: SITA/AP

PARÍŽ 27. novembra (WebNoviny.sk) – Predpokladaný hlavný organizátor útokov v Paríži Abdelhamid Abaaoud údajne plánoval vo Francúzsku ďalšie teroristické akcie, ktoré sa mali zamerať na židovské ciele a narušiť dopravu a prevádzku škôl. Oznámila to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu útokov z 13. novembra.

Belgický občan marockého pôvodu Abdelhamid Abaaoud prišiel o život 18. novembra počas prestrelky s policajtmi na parížskom predmestí St. Denis.

Podľa výpovede jedného zo svedkov Abaaoud deň pred smrťou hovoril so svojou sesternicou Hasnou Aitboulahcenovou o ďalších zamýšľaných útokoch, ktoré mali spôsobiť najväčšie škody v blízkosti židovských cieľov, narušiť dopravu a fungovanie škôl.

Obrazom: Teroristický útok v Paríži

Abaaoud údajne požiadal sesternicu o úkryt, aby sa mohol sústrediť na prípravu ďalších akcii. Dal jej tiež 5000 eur, aby kúpila obleky a topánky pre neho a nemenovaného komplica. Oblečenie chcel podľa vlastných slov použiť na útok v parížskej obchodnej štvrti La Défense.

K plánovaným akciám však už nedošlo, keďže Abaaouda, rovnako ako jeho sesternicu, deň po uvedenom rozhovore zabili policajti na parížskom predmestí.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Abdelhamid Abaaoud