Video: To bola rýchlovka. A za toto berú europoslanci tisíce

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Europarlament
Viacerí poslanci Európskeho parlamentu zrejme ani len netušili o čom sa hlasuje, ale poslušne dvíhali ruky. Foto: facebook.com/RichardSulik

BRATISLAVA 26. november (WebNoviny.sk) – Desať hlasovaní za menej ako minútu? Zdá sa, že pre poslancov Európskeho parlamentu to nie je žiadny problém. Tak totiž vyzeralo stredajšie hlasovanie v europarlamente, na ktoré na Facebooku upozornil Richard Sulík a zverejnil aj video.

„Kto má to šťastie, že rozumie predsedajúcemu priamo, stíha. Kto je odkázaný na tlmočníka v sluchadlách má zmätok, lebo pravidelne sa stáva, že kým tlmočník prekladá ‚kto je ZA‘, predsedajúci sa už pýta ‚kto je PROTI‘. Tým, ktorí sa v stredu sťažovali, predsedajúci odporučil naučiť sa ZA, PROTI a ZDRŽAL SA vo viacerých jazykoch, lebo musíme byť efektívni,“ napísal Sulík.

Viacerí europoslanci tak zrejme ani len netušili, o čom sa hlasuje, ale hlavne, že to majú výborne zaplatené, čo poviete.

DNES V EUROPARLAMENTE – 10 HLASOVANÍ ZA MENEJ AKO MINÚTUKto má to šťastie, že rozumie predsedajúcemu priamo, stíha. Kto je odkázaný na tlmočníka v sluchadlách, má zmätok, lebo pravidelne sa stáva, že kým tlmočník prekladá „kto je ZA“, predsedajúci sa už pýta „kto je PROTI“. Tým, ktorí sa dnes sťažovali, odporúčil predsedajúci sa naučiť ZA, PROTI a ZDRŽAL SA vo viacerých jazykoch, lebo musíme byť efektívni. To nie je žart. Nuž, tak dnes síce viacerí netušili o čom hlasovali, ale zato sme boli efektívni…Ešte chcem dodať: existuje aj elektronické hlasovanie, len o málo pomalšie. To ale poslanci odmietajú používať pravidelne, lebo vraj nemusia všetci pri každom bode vedieť, kto ako hlasoval. Fraška.Posted by Richard Sulik on 25. november 2015

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Richard Sulík
Firmy a inštitúcie Európsky parlamentWBN