Zraneného vojaka z vrtuľníka Mi-17 preložili na chirurgiu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Havária vojenského vrtuľníka pri Geraltove
Vrak vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil pri obci Hradisko v okrese Prešov. Hradisko, okres Prešov, 29. júl 2015. Foto: SITA/ Štefan Madaras

PREŠOV 30. júla (WEBNOVINY) – Palubného technika ppráp. Tibora Šoltésa, ktorý bol po utorňajšej havárii vojenského vrtuľníka s ťažkými zraneniami hospitalizovaný v prešovskej Fakultnej nemocnici s poliklinikou Jána A. Reimana, preložili z oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny na oddelenie úrazovej chirurgie.

„Jeho zdravotný stav je stabilizovaný, komunikuje s okolím,“ uviedla vo štvrtok pre agentúru SITA hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. Ako ďalej informovala, rodina vojaka si neželá bližšie medializovať jeho zdravotný stav.

Obrazom:Havária vojenského vrtuľníka pri Geraltove

Druhý zo zranených vojakov, prvý pilot kpt. Peter Pavlinský je hospitalizovaný na Klinike úrazovej chirurgie v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach. Hovorkyňa nemocnice Ladislava Šustová ešte v stredu vydala vyhlásenie, že nemocnica bude poskytovať informácie o jeho zdravotnom stave iba najbližším príbuzným.

Vojenský vrtuľník Mi-17 spadol v ťažko dostupnom teréne v utorok 28. júla pri obci Hradisko v okrese Prešov s trojčlennou posádkou na palube. Druhý pilot kpt. Richard Sépi pri leteckom nešťastí zahynul.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia