Haščák nazval Lipšica klamárom, ktorý sa vyžíva v luhaní

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Lipsic
Predseda strany NOVA Daniel Lipšic. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 29. mája (WEBNOVINY) – Poslanec NR SR Daniel Lipšic je podľa podnikateľa Jaroslava Haščáka klamár. „Klamár, ktorý obzvlášť o mne klame rád, vypočítavo a na efekt,“ vyhlásil Haščák, ktorý tým reaguje na slová Lipšica z rokovania brannobezpečnostného parlamentného výboru, kde povedal, že „podnikateľ Jaroslav Haščák verejne rozpráva, že sa vyšetrovania (kauzy Gorila – poznámka SITA) neobáva, lebo má vopred informácie, aké úkony budú urobené.“

Haščák tvrdí, že toto Lipšicovo tvrdenie je nepravdivé. „Nikdy som sa týmto a ani iným podobným spôsobom k vyšetrovaniu kauzy nevyjadroval a nemám dôvod sa takto vyjadrovať,“ uvádza v stanovisku, ktoré v piatok agentúre SITA zaslal Gabriel Tóth z Penta Investments, s. r. o.

Haščák vníma Lipšicove slová ako politický tlak

Haščák upozorňuje, že Lipšic toto tvrdenie neuvádza ako niečo, čo kdesi počul, ale ako fakt. „Ani nespresnil, kde som ho mal konkrétne predniesť,“ konštatuje Haščák. V Lipšicovom výroku je podľa neho pravdivé iba to, že je podnikateľ a že sa vyšetrovania Gorily naozaj nebojí.

„Aj preto s vyšetrovacím tímom spolupracujem, keďže ako svedok som sa žiadnemu výsluchu nevyhýbal a tímu som aj v podobe dokumentácie sprístupnil všetky informácie, o ktoré prejavili záujem. Tvrdenia Lipšica preto vnímam ako snahu vyvíjať na procesné orgány politický nátlak. A aj to nie v záujme „riešenia“ Gorily, ktorá mu je ukradnutá, ale len v zúfalej snahe za každú cenu upútať pozornosť verejnosti,“ vyhlásil Haščák.

Lipšic tvrdil, že Haščák sa nebojí Gorily

Lipšic o Haščákovi hovoril 12. mája. Upozornil, že Jaroslav Haščák vraj rozpráva, že sa neobáva Gorily, lebo má informácie o priebehu vyšetrovania. Povedal to na rokovaní výboru, ktorý sa mal zaoberať vyšetrovaním kauzy Gorila.

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik na mimoriadne rokovanie parlamentného brannobezpečnostného výboru však vtedy neprišiel. Iniciátorom rokovania bola opozícia na čele práve s Danielom Lipšicom, ktorá chcela počuť, ako pokračuje vyšetrovanie kauzy Gorila. Kováčik sa ospravedlnil z rokovania listom.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Daniel LipšicDušan KováčikJaroslav Haščák