SDKÚ varuje, peniaze pre Váhostav môžu skončiť v schránkach

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Váhostav
Foto: Ilustračné, SITA/Robert Tappert

BRATISLAVA 25. apríla (WEBNOVINY) – SDKÚ-DS varuje, že finančné prostriedky určené na reštrukturalizáciu spoločnosti Váhostav môžu skončiť na účtoch s nejasným pozadím, ktoré sú majetkovo previazané so spoločnosťou. —> (VIAC O REŠTRUKTURALIZÁCII VÁHOSTAVU SA DOČÍTATE TU.)

Ako agentúru SITA informoval predseda strany Pavol Frešo, poslanec Ľudovít Kaník sa v tejto súvislosti obrátil na generálneho prokurátora zo žiadosťou o predbežné opatrenie. Peniaze určené na reštrukturalizáciu Váhostavu navrhuje Kaník zložiť do úschovy na súde, pokým nebude ukončené prešetrenie oprávnenosti a zákonnosti reštrukturalizačného konania.

„Niekoľko pochybných firiem patrí medzi veriteľov Váhostavu,“ uvádza sa v Kaníkovom podaní na Generálnu prokuratúru. Podľa neho majú tieto firmy nejasné pozadie, sídla v zahraničí a nedá sa vylúčiť, že sú majetkovo prepojené priamo s akcionármi spoločnosti Váhostav.

Podľa Kaníka si aj tieto spoločnosti uplatňujú pohľadávky v rámci reštrukturalizácie. „Ak sa aj následne zistí, že vykazované pohľadávky boli fiktívne a prípadne tieto spoločnosti boli medzi veriteľmi neoprávnene, bude už neskoro. Je preto nevyhnutné získať dostatok času na prešetrenie uvedených podozrení,“ dodal Kaník.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Ľudovít KaníkPavol Frešo
Firmy a inštitúcie SDKÚ-DS Slovenská demokratická a kresťanská únia – Demokratická stranaVáhostav - SK