Slovenská značka TATRATEA dobyla európske metropoly

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Foto: TATRATEA

BRATISLAVA 27. novembra (WBN/PR) – Spoločnosť Karloff, ktorá je výrobcom prémiovej značky Tatratea má za sebou rušné obdobie. Zúčastnila sa na niekoľkých medzinárodných veľtrhoch a barmanských shows, zmenila komunikáciu a nadviazala spoluprácu so slovenskou barmanskou špičkou žijúcou v Londýne, Mariánom Bekem.

Londýn

Horúce júlové dni boli znamením londýnskej barovej show. Imbibe London je inovatívna a interaktívna exhibícia pre každého, kto pracuje s drinkami. Je to udalosť, ktorá svojou úrovňou a významom nemá konkurenciu nielen na ostrovoch, ale ťažko by ju hľadala aj mimo nich.

Moskva

September sa niesol v duchu príprav na prestížnu akciu, Moscow Bar Show. Tá spája barmanskú komunitu naprieč celým Ruskom a krajinami Spoločenstva nezávislých štátov. Združuje skúsenosti od tých najlepších barmanov pod jednou strechou. Spojením stoviek návštevníkov, lahodných chutí alkoholu a profesionálov v obore vzniká expozícia veľkých rozmerov. Tatratea team bol samozrejme pri tom a cieľom bolo ukázať, že aj v takej malej krajine akou je Slovensko môže vzniknúť tak jedinečný nápoj, akým Tatratea bezpochyby je.

Foto: TATRATEA

Berlín

Berlínska barmanská show, Bar Convent Berlin, ktorá sa koná v starej železničnej stanici, otvorila svoje brány pre takmer dvesto vystavovateľov. Tatratea tam mal svoje miesto a nebol jediným slovenským reprezentantom, ktorý zožal úspech. Barmanský šaman a evanjelista japonskej kultúry Stan Vadrna predviedol svoju prednášku s heslom Ichi-go, Ichi-e – One moment, one encounter. Ide o japonskú filozofiu, ktorá dáva dôraz na pohostinnosť a hlási, že každé stretnutie je jedinečné a nikdy sa nezopakuje, preto sa musíme usilovať o jeho dokonalosť zakaždým.

Zaujímavosťou berlínskej show je novinka, ktorú uviedli tento rok – The Mixology Market. V predvečer prvého dňa mali návštevníci možnosť ochutnať barové kreácie najlepších barmanov v dvadsiatich street baroch. Celé podujatie sa nieslo vo veľmi otvorenej a uvoľnenej atmosfére.

Foto: TATRATEA

Praha

V neposlednom rade sa začiatkom októbra v pražskej Novomestskej radnici konala prestížna barmanská exhibícia Prague Bar Show, na ktorej sa zúčastnil aj Tatratea tím spolu s barmanským iluzionistom Mariánom Bekem, ktorý odhalil versatilitu tohto nápoja v mixológii. Kto je Marián Beke? Uznávaný odborník, ktorý pôsobí v londýnskom bare Nightjar a svojou nápaditosťou dvíha latku barmanstva. To, čo Marián za barovým pultom predvádza, sa dá nazvať mágiou. V rámci jeho seminára na barovej show predviedol ukážku z nového cocktail menu, ktoré pripravil pre spoločnosť Karloff a Tatratea. Jeho prednáška zaplnila celú sálu a organizátori boli nútení predĺžiť čas na ňu vyhradený.

Tradičnou súčasťou Prague Bar Show je Czech Bar Awards, kde Tatratea už tradične odovzdáva cenu za najlepší design bar a je partnerom tejto kategórie. Tento rok sa ním stal pražský bar La Bohéme.

Tatratea zožal veľký úspech a ohlas barovej scény hlási, že chcú viac. Nestačí drinky nalievať, ale je nevyhnutné cítiť to srdcom. Dôraz sa kladie na chuť, originalitu, netradičnosť, nápaditý spôsob podávania a cieľom je vytvoriť hosťovi komplexný zážitok, nielen chuťový ale aj vizuálny. A o to sa snaží aj Marián Beke, ktorému sa podarilo vytvorť nové, v našich končinách nevídané cocktail menu. Podľa Mariánových slov je Tatratea produktom, ktorý prináša ľuďom novú chuť a sú ochotní s ňou experimentovať: „Najčastejšou otázkou publika na každej spomínanej výstave po ochutnávke bolo ako Tatratea použiť v nápoji. Je to veľmi pozitívne a veľmi nás to teší. Je to produkt s budúcnosťou, ktorá závisí na momentálnej osvete o ňom vo svete. Preto sme tento rok spolupracovali na dosiahnutí výsledného cocktail menu, ktoré zahrnuje 3 drinky z každej príchute. Prvý, komplexný drink, je zameraný viac na bary, hotely a reštaurácie. Druhý, menej náročný na prípravu, bol tvorený so zámerom, aby si aj bežní priaznivci Tatratea vedeli doma pripraviť zaujímavý drink. Posledný odráža tradíciu, s akou bol Tatranský čaj konzumovaný vždy a to jeho horúcu verziu.“

33 drinkov, 11 druhov Tatratea, nové kombinácie chutí, kreatívny vizuál, pohladenie pre dušu a telo, ktoré otvára tvorivosť nadšencov tohto unikátneho nápoja . To je spomínané cocktail menu, ktoré je k dispozícií na zbrusu novej stránke www.tatratea.com. Ako ukážku prinášame horúcu verziu citrusovej 32-ky, ktorá nevyžaduje náročnú prípravu. Je to ľahká verzia bylinkového čaju, pri ktorej sa budete cítiť, akoby ste stáli na vrchole hory a inhalovali všetky arómy v ňom zakomponované.

Foto: TATRATEA

Ingrediencie:

40 ml TATRATEA® 32% CITRUS

čaj z medovky, materinej dúšky a železníka lekárskeho

20 ml hroznového cukru

1/2 čerstvého vyšťaveného citrónu

štipka soli

TATRATEA® 32% CITRUS zaliaty čajom z medovky, materinej dúšky a železníka osladený hroznovým cukrom, dochutený štipkou soli a polovicou vyšťaveného citrónu, servírovaný zahorúca v krčahu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia