Kiska hovoril s členmi súdnej rady o dôveryhodnosti justície

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Prezident SR Andrej Kiska a predsedníčka Súdnej rady Jana Bajánková
Zľava: Prezident SR Andrej Kiska a predsedníčka Súdnej rady SR Jana Bajánková počas prijatia u prezidenta SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 20. október 2014. Foto: SITA/Katarína Acél - Gáliková

BRATISLAVA 20. októbra (WEBNOVINY) – Dôveryhodnosť súdnictva bola hlavná téma dnešného rokovania prezidenta Andrej Kisku s členmi Súdnej rady SR.

„Nie je to len môj osobný, ale mal by to byť spoločný cieľ: aby sme zvýšili dôveru v justíciu,“ povedal Andrej Kiska. Na stretnutí sa slovenský prezident zaujímal aj o to, aký názor majú členovia súdnej rady na spôsob výberu nových sudcov. Spoločne diskutovali, ako by sa tento proces dal zlepšiť a ako zvýšiť jeho transparentnosť tak, aby bol maximálne objektívny.

„Musíme mať nespochybniteľný, náročný a objektívne fungujúci systém výberu nových ľudí v talároch,“ povedal prezident. Súdna rada a prezident sa dnes zhodli aj na tom, že noví sudcovia musia byť nielen morálne a odborne spôsobilí, ale musia presvedčiť o svojich kvalitách všetkých, ktorí prídu do styku s uplatňovaním súdnej moci.

Agentúru SITA o stretnutí informovali z Tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Andrej Kiska
Firmy a inštitúcie Súdna rada SR