Pozor na škodlivú kozmetiku, obsahuje aj nebezpečný nikel

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Kozmetika
Nebezpečný výrobok na bielenie pokožky Pure whitening značky EIL Menovate. Foto: SITA/ÚVZ

BRATISLAVA 30. júla (WEBNOVINY) – Úrad verejného zdravotníctva SR upozorňuje na nebezpečnú kozmetiku v Európskej únii. Výrobky nahlásili kontrolné orgány v Bulharsku, Nemecku a v Rakúsku do rýchleho výstražného systému pre nepotravinárske výrobky (RAPEX). Informoval o tom hlavný hygienik Slovenskej republiky Ivan Rovný.

Nebezpečný je krém s vitamínom K a arnikou s názvom Simetria Vitamin K &Arnica Cream vyrobený v USA. V kréme sa nachádza látka zakázaná v kozmetických výrobkoch – vitamín K.

Kozmetika
Foto: SITA/ÚVZ

Úrad verejného zdravotníctva ďalej upozorňuje na farby na tetovanie s názvom Bulls Blood, Moss a Black Cherry značky Intenze rovnako z USA. Vo farbe Bulls Blood zistili prítomnosť niklu a nepovolených farieb.

Vo farbe Moss a Black Cherry sú tiež prítomné nepovolené farby. Nebezpečný je aj výrobok na bielenie pokožky Pure whitening značky EIL Menovate. Výrobok obsahuje látku hydrochinón, ktorá je určená len na profesionálne použitie a môže sa požívať iba do výrobkov na nechtový dizajn. Výrobok môže spôsobiť kožné alergie.

Kozmetika
Foto: SITA/ÚVZ

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Ivan Rovný