Slováci pozor, podvodníci pýtajú peniaze za elektrinu

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Peniaze
ilustračné foto Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 22. júla (WEBNOVINY) – Spoločnosť Západoslovenská energetika (ZSE) varuje ľudí pred podvodníkmi. V uplynulých dňoch totiž dostala od viacerých zákazníkov informácie, že ich oslovili pochybné osoby a chceli od nich získať peniaze, pričom sa vydávali za oficiálnych zástupcov dodávateľa.

Agentúre SITA tlačovú správu poskytol Ľubomír Tuchscher zo spoločnosti Neopublic Porter Novelli. Takéto prípady zaregistrovali viacerí zákazníci v Nitrianskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji, nedá sa však vylúčiť, že sa podvodníci postupne presunú aj do iných regiónov.

Spoločnosť vyzýva klientov k ostražitosti

ZSE preto vyzýva svojich klientov, aby boli ostražití pred osobami, ktoré budú žiadať vyplatenie hotovosti za akékoľvek služby dodávateľa. V prípade potreby by sa ľudia mali obrátiť na zákaznícku linku spoločnosti alebo priamo na políciu.

Spoločnosť pripravuje v záujme zabránenia takýmto praktikám a ochrany reputácie trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, ktorý poškodzuje dôverčivých ľudí a meno dodávateľa elektriny a plynu.

Zástupcovia ZSE nikdy nemanipulujú s hotovosťou

Výmeny zariadení prevádzkovateľ distribučnej sústavy alebo siete ohlasuje vopred a jeho zamestnanci nevyžadujú za budúce alebo vykonané práce platbu v hotovosti. Všetky platby, ktoré súvisia s dodávkou a distribúciou elektriny a plynu, sú vo forme faktúr.

„Ak cudzia osoba pri dverách hovorí niečo iné, odporúčame byť ostražití,“ varuje v tlačovej správe ZSE. Zástupca spoločnosti musí v prípade nejasností ukázať svoj osobný doklad, pričom jeho meno si môže zákazník overiť na Zákazníckej linke ZSE 0850 111 555, počas pracovných dní od 7:00 do 19:00 alebo osobne v ZSE centrách.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie ZSE Západoslovenská energetika