Dôstojník je podozrivý zo špionáže, vraj donášal pre Rusov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tajne
Foto: Shutterstock

BRATISLAVA 17. apríla (WEBNOVINY) – Vyšší dôstojník, pracujúci na Generálnom štábe ozbrojených síl, by podľa informácií televízie Markíza mal byť podozrivý zo špionáže. Ako informovala televízia vo svojom hlavnom večernom spravodajstve, muž mohol prichádzať do styku s tajnými materiálmi Európskej únie či NATO.

Podozrivý major by mal pracovať na odbore medzinárodnej spolupráce generálneho štábu. Televízia Markíza pozná aj meno podozrivého muža, ale pre prezumpciu neviny sa ho rozhodla nezverejniť.

Údajne mu zhabali počítač

Podľa informácií Markízy muža vojenskí tajní sledovali dlhšie, približne dva roky, a svoje aktivity mal zvýšiť práve v tomto období – v čase ukrajinskej krízy. Minulý týždeň mu údajne zhabali pracovné dokumenty aj pracovný počítač.

Zdroj televízie Markíza hovorí, že citlivé informácie poskytoval Ruskej federácii. Vo väzbe zrejme nie je. Do práce nechodí. Televízia Markíza poslala otázky aj na ministerstvo obrany, rezort ani jednu informáciu nepoprel.

O prípade by mal rokovať výbor

„Môžeme ubezpečiť, že príslušné zložky ministerstva obrany dlhodobo a zodpovedne monitorujú všetky bezpečnostné hrozby, ktoré by mohli ohroziť alebo narušiť obranyschopnosť našej krajiny,“ povedala pre Markízu hovorkyňa rezortu obrany Martina Balleková s tým, že pri zistení hrozieb postupujú v súlade so zákonom. To podľa hovorkyne osobitne platí v čase ukrajinskej krízy.

Prípad by sa mal dostať aj na program parlamentného branno-bezpečnostného výboru. Poslanec za SDKÚ-DS Martin Fedor požiadal ministra obrany o správu k tomuto prípadu.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Martin Fedor