Starosta Petržalky dostane minimálny plat, rozhodli poslanci

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Vladimír Bajan zložil sľub v Petržalke
Novozvolený starosta MČ Bratislava – Petržalka Vladimír Bajan počas ustanovujúceho zasadnutia Miestneho zastupiteľstva MČ Bratislava – Petržalka. Bratislava, 20. december 2010. Foto: SITA/Jozef Jakubčo

BRATISLAVA 28. júna (WebNoviny.sk) – Starosta bratislavskej mestskej časti Petržalka Vladimír Bajan bude mať nižší plat. Doteraz zarábal starosta približne 4 300 eur, po novom bude jeho plat minimálny, čo je 3 162 eur. Na utorňajšom zasadnutí petržalského zastupiteľstva o tom rozhodli miestni poslanci.

S návrhom prišiel poslanec Peter Cmorej s tým, že chcel informáciu o tom, ako sa nakladá s majetkom mestskej časti. „Chceli sme vysvetliť kúpu auta Škoda Superb za 42-tisíc eur cez Elektronický kontraktačný systém,“ hovorí poslanec. „Zmluvu zrušili v pondelok, keď sa jeden obyvateľ sťažoval na to, ako obstarávame auto,“ pokračuje s tým, že starostu žiadal, aby túto kúpu vysvetlil na zastupiteľstve.

Ako Cmorej doplnil, starosta už po niekoľkýkrát, keď sa preberali podobné veci, z rokovania zastupiteľstva odišiel a nevysvetlil, prečo zákazka bola vyhlásená iba na päť dní od 25. mája do 31. mája a prečo bola doba dodania auta iba desať dní od uzatvorenia zmluvy.

Prvý zástupca petržalského starostu Ján Bučan dnes povedal, že celej kauze o aute nerozumie. „Staré auto sa pokazilo a bola snaha zistiť si, aké autá sú k dispozícii. Nakoniec sme žiadne nové auto nekúpili,“ poznamenal Bučan s tým, že niektorí poslanci chceli potrestať starostu za to, že si zisťoval, aké autá sú na trhu. „Bol to prieskum trhu a zistili sme, že nie je taká firma, ktorá by bola schopná splniť podmienky. Išlo tam hlavne o rýchlosť dodávky,“ ukončil Bučan.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Vladimír Bajan