Fico sa zotavuje, po hospitalizácii ho čaká rehabilitácia

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Robert Fico
Predseda strany Smer-SD a predseda vlády SR Robert Fico počas prijatia u prezidenta SR v Prezidentskom paláci. Bratislava, 9. marec 2016. Foto: SITA/Marko Erd

BRATISLAVA 29. apríla (WebNoviny.sk) – Predseda vlády Robert Fico sa po kardiochirurgickom zákroku naďalej zotavuje a jeho stav je dobrý. Pre agentúru SITA to v piatok povedala hovorkyňa Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) Dobroslava Krajačičová s tým, že verejnosť budú po ukončení hospitalizácie premiéra informovať. Po ukončení hospitalizácie bude nasledovať rehabilitácia. Podrobnosti o Ficovom zdravotnom stave nemocnica na žiadosť rodiny neposkytuje. Krajačičová zároveň uviedla, že zatiaľ nemá informáciu o dátume ukončenia hospitalizácie premiéra.

Fico v piatok 22. apríla podstúpil kardiochirurgický zákrok v NÚSCH v Bratislave. Zákrok urobil prednosta kliniky Michal Hulman, ktorý zdôraznil, že zákrok prebehol štandardne. Premiérovi lekári robili podľa informácií Denníka N bypass, pri ktorom sa pomocou spojky obídu zúžené cievy. V prípade premiéra išlo pravdepodobne o odstránenie zúženia ciev na viacerých miestach. Pri zavedení bypassov premostia slabo priechodné cievy cievami z inej časti tela, obvykle z nohy alebo hrudníka.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Robert Fico
Firmy a inštitúcie Vláda SR