Polícia bude naďalej vyšetrovať smrť Róberta Remiáša

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Remiášová vražda zostáva neobjasnená, podozrivá bola SIS
Z prípravy vraždy Róberta Remiáša bola podozrivá vtedajšia tajná služba. V súvislosti s Remiášovou smrťou bol obvinený vtedajší riaditeľ Slovenskej informačnej služby Ivan Lexa, ktorého však neskôr súd zbavil obvinenia. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 29. apríla (WebNoviny.sk) – Polícia bude naďalej pokračovať vo vyšetrovaní smrti Róberta Remiáša napriek tomu, že odvtedy uplynulo už 20 rokov. Ako v piatok na brífingu vysvetlil novinárom policajný prezident Tibor Gašpar, v prípade trestného stíhania môže premlčacia doba spočívať, prípadne sa môže prerušiť.

Spočívanie trestného stíhania funguje podľa Gašpara „ako stopky“ to znamená, že v jednom momente sa môže zastaviť a po obnovení sa započíta už uplynutý čas. V prípade prerušenia trestného stíhania sa následne celá lehota začne počítať nanovo.

Na aplikáciu oboch týchto postupov je však podľa neho potrebné splniť zákonné podmienky. Policajti podľa Gašpara od februára tohto roku preverujú v prípade nové informácie, zatiaľ však nevzniesli nijaké nové obvinenie a neobnovili trestné stíhanie.

Róbert Remiáš zahynul pri výbuchu svojho auta v Bratislave 29. apríla 1996. Z jeho smrti v roku 1999 obvinili tri osoby, vyšetrovanie však bolo v septembri 2006 zastavené. Bývalý policajt Remiáš bol spojkou korunného svedka únosu Michala Kováča mladšieho Oskara Fegyveresa.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tibor Gašpar
Firmy a inštitúcie PZ Policajný zbor SR