Kollár pozmenil názov hnutia, onedlho predstaví kandidátku

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Majiteľ Fun rádia a niekoľkých lyžiarskych stredísk Boris Kollár počas tlačovej besedy, na ktorej oznámil založenie hnutia SME RODINA. Foto: SITA/Ľudovít Vaniher

BRATISLAVA 30. novembra (WebNoviny.sk) – Známy podnikateľ Boris Kollár pôjde do marcových parlamentných volieb s novým hnutím s názvom SME RODINA – Boris Kollár. V piatok 4. decembra predstaví kandidátku so 150 členmi. Jeho pôvodné hnutie SME RODINA, ktoré prednedávnom predstavil, však malo problémy. Informoval o tom dnes na tlačovej konferencii v Bratislave. Kollár sa pôvodne spojil s východoslovenskou stranou Náš kraj, stal sa jej predsedom a premenoval ju na hnutie SME RODINA. „Lenže začali vyliezať kostlivci zo skrine v podobe neaktívnych členov strany Náš kraj, ktorí robili problémy,“ vysvetlil. Spomenul napríklad vydanie predbežného opatrenia, podanie na súd či spájanie s mafiou. Stranu teda reverzným spôsobom vrátili späť pôvodným členom a názov zmenili opäť na Náš kraj.

Borisa Kollára následne kontaktoval jeho dlhoročný priateľ Peter Marček, ktorý bol jediným členom Strany občanov Slovenska (SOS). „Zvolali sme snem, už som nebol predseda bývalej strany Náš kraj, zvolili ma za predsedu strany SOS a následne sme zmenili jej názov na SME RODINA – Boris Kollár,“ vysvetlil. S týmto názvom ide hnutie do marcových parlamentných volieb. Hnutie podľa neho nie je Boris Kollár, považuje sa len za baranidlo, ktoré razí cestu. Za ním je podľa jeho slov samotné hnutie, v ktorom je množstvo odborníkov, ktorí pripravujú program, ako aj podporovateľov, ktorí sa prihlásili a pre hnutie už pracujú. „Neviem, kto má taký eminentný záujem na tom, aby sme nešli do politiky, aby sme nemohli podať kandidátku a bojovať proti veciam, proti ktorým bojovať chceme,“ zdôraznil predseda Kollár s tým, že niekomu musia veľmi vadiť.

Prvých desať ľudí na kandidátke sú najbližší spolupracovníci strany, odborníci, ktorí budú pracovať na témach volebného programu. Ďalší desiati budú taktiež ľudia blízki strane. Od čísla 30 bude hnutie vyberať z dobrovoľníkov, ktorí stranu podporujú a hlásia sa do nej. Ako Boris Kollár vysvetlil, jeho kolegovia preverujú ich vzdelanie, bezúhonnosť, pričom sa budú snažiť pokryť celé Slovensko, nielen región Bratislavy. Ako poznamenal, do hnutia sa hlásia tisícky ľudí. Meno predsedu strany po voľbách do NR SR z názvu strany vypadne. Ako vysvetlil, pre krátkosť času je nutné vytvoriť silný návyk či poznateľnosť značky, preto je v názve jeho meno.

Hnutie SME RODINA – Boris Kollár ide do budúcoročných parlamentných volieb s deviatimi hlavnými bodmi. Ide o daňové prázdniny pre pracujúcich rodičov troch a viac nezaopatrených detí po celý čas ich výchovy, exekučnú amnestiu, zrušenie doplatkov za lieky pre deti do troch rokov a pre dôchodcov, daňovú spravodlivosť. Kollár chce takisto presadiť potravinovú sebestačnosť a cestovný ruch, zrušenie vyšších územných celkov, obranyschopnosť Slovenska, ktorá zahŕňa okrem iného ochranu krajiny pred nelegálnou migráciou, ako aj zákonnú ochranu pred prepustením zo zamestnania za verejné vyslovenie názoru či pred narúšaním dobrého susedského spolunažívania zo strany neprispôsobivých občanov.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Viac k osobe Boris KollárPeter Marček
Firmy a inštitúcie Sme rodina - Boris Kollár