Pri požiari hotela v Jasnej zasahovala vyše stovka hasičov

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať
Požiar hotela v Demänovskej Doline
Zhorenisko sedempodlažného hotela Junior Jasná v Demänovskej Doline v okrese Liptovský Mikuláš. Požiar vypukol o pol štvrtej ráno. Vyžiadal si jeden ľudský život. Z objektu museli evakuovať viac ako 130 ľudí, sedem osôb sa zranilo. Bratislava, 6. október 2015. Foto: SITA/Dorota Smetanová

POPRAD/LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 8. októbra (WebNoviny.sk) – Viac ako milión litrov vody spotrebovali hasiči pri hasení požiaru hotela Junior Jasná v Demänovskej doline počas predchádzajúcich dvoch dní. Zasahovalo pri ňom celkovo 137 profesionálnych hasičov z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku, Ružomberka, Dolného Kubína, Tvrdošína, a tiež príslušníci zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru zo Žiliny a Popradu. Tí sa na mieste požiaru striedali, uhasiť sa im ho podarilo až v stredu krátko pred deviatou večer.

Obrazom: Požiar hotela v Demänovskej Doline

Ako ďalej informovala Miroslava Ondrichová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline, nasadených bolo viac ako dvadsať kusov hasičskej techniky, používali sa najmä cisterny a výšková technika, ale aj špeciálne vozíky na odťahovanie áut.

„Príčinu a okolnosti vzniku požiaru zisťuje expertízna skupina zložená z príslušníkov Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave, Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline a Okresného riaditeľstva HaZZ v Liptovskom Mikuláši,“ uviedla Ondrichová.

Pri požiari hotela, ktorý vypukol v utorok 6. októbra po tretej hodine nadránom, prišiel o život jeden z ubytovaných hostí, 64-ročný muž zo Žilinského okresu. Celkovo z objektu evakuovali 135 osôb, päť osôb nadýchaných plynmi horenia transportovali záchranári do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Liptovskom Mikuláši už začal trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Hotel úplne zhorel, rovnako aj veci ubytovaných hostí. Celková škoda je zatiaľ odhadnutá na najmenej štyri milióny eur.

Požiar hotela v Demänovskej Doline
Foto: SITA/Dorota Smetanová

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať