Kid mieri do Austrálie, čaká ho trojnásobný majster sveta

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Tomi kid kovacs
Slovenského boxera Tomiho Kida Kovácsa možno čaká posledný duel kariéry. Foto: Facebook.com/TomiKidKoVacsFanpage

GALANTA 29. marca (WEBNOVINY) – Skúseného slovenského boxera Tomáša „Kida“ Kovácsa čaká v závere júla 2015 ďalší prestížny duel.

Súperom 37-ročného rodáka z Galanty bude o päť rokov starší Austrálčan Danny Green.

„Pred dvoma týždňami som dostal ponuku na zápas, na ktorú som okamžite povedal: ‚Áno, idem do toho!!!‘ Je to pre mňa obrovská vec a výzva! Máme samozrejme súpera a miesto. Koncom júla by som mal nastúpiť na kontinente, kde ešte slovenský pästiar nenastúpil, proti boxerovi, ktorý získal už tri tituly majstra sveta v najsilnejších svetových organizáciách a má aj ďalšie veľké víťazstvá a medzinárodné tituly. Teším sa, je tu ďalšia motivácia. Ďakujem za šancu a boxu zdar,“ uviedol Tomi Kid prostredníctvom sociálnej siete.

Tomi "Kid" Kovács
Foto: SITA/AP

Duel sa podľa portálu cas.sk uskutoční v austrálskom Melbourne na 10 kôl s hmotnostným limitom 83 kilogramov.

Rodák z Perthu Danny Green sa naposledy predstavil v profiringu ešte v novembri 2011, Shanea Camerona z Nového Zélandu zdolal v dvanásťkolovom súboji výrokom rozhodcov. V minulosti mal na svojom konte titulu vo federáciách WBC, WBA či IBO. Ešte ako amatér sa predstavil na OH 2000 v Sydney. Medzi profíkmi má Danny „Zelený stroj“ Green bilanciu 33 víťazstiev (z toho až 28-krát knokautom) a 5 prehier. Tomáš „Kid“ Kovács si v októbri 2014 poradil v Trnave s Hamzom Wanderom z Ugandy v súboji o titul WBF v ťažkej váhe.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Tomi Kid Kovács