Kuzminová ešte nie je fit, jej účasť v Oberhofe je otázna

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Anastasia Kuzminová
Anastasia Kuzminová Foto: SITA/AP

POKLJUKA 19. decembra (WEBNOVINY) – Najlepšia slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová avizovala už v lete, že v sezóne 2014/2015 zvoľní súťažné tempo.

Z tohto dôvodu dvojnásobná olympijská šampiónka v šprinte vynechala úvodné kolo Svetového pohára vo švédskom Östersunde a počas 2. kola SP v rakúskom Hochfilzene plánovala súťažiť iba v štafete. Do diania sa hodlala naplno vrátiť až v 3. kole SP v slovinskej Pokljuke, ale nestalo sa. Jej účasť znemožnilo nie stopercentné zdravie.

„Nasťa je z toho sama dosť nešťastná, že nemôže súťažiť. Predtým v Hochfilzene mala zdravotné problémy a teraz sa ešte necíti byť natoľko fit, aby mohla ísť do toho naplno. Je to škoda, lebo v Pokljuke sme s ňou rátali,“ uviedol pre agentúru SITA tréner ženskej reprezentácie v biatlone Pavel Kobela.

Po Pokljuke sa biatlonisti predstavia vo Svetovom pohári až po Novom roku od 7. januára v nemeckom Oberhofe. Bude to už aj s Kuzminovou? „Uvidíme, čo bude v novom roku. Určite sama urobí všetko preto, aby bola čo najskôr v poriadku a pripravená na preteky,“ dodal P. Kobela na adresu šiestej ženy v konečnom hodnotení SP z predchádzajúcej sezóny.

Ďalšie k téme

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Viac k osobe Anastasia KuzminováPavel Kobela